Who's Online

Guest Users: 8

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, December 03 2023 @ 12:37 am UTC

RUKOMET: 5.juna sve će biti poznato

  • Contributed by:
  • Views:
    624
Višestruke prvakinje i osvajačice Kupa BiH, rukometašice banjolučkog Borca, mogle bi se od naredne sezone takmičiti u regionalnoj ligi. Naime, odluku o Borčevom učešću donijeće početkom juna Skupština ove lige. - Prvog vikenda u junu, 5. i 6, na rasporedu je finalni turnir ovog takmičenja u Podgorici. Tada će se članovi Skupštine sastati i raspravljati o tome da li ćemo se mi naredne sezone pridružiti ovom karavanu, što je naša velika želja - rekao je direktor Borca, Ranko Gligorić.

Svi su svjesni da bi takmičenje u regionalnoj ligi mnogo značilo za ekipu koju predvodi stručnjak Rade Unčanin.

- Nama je to prijeko potrebno. Djevojke imaju sve manje motiva i neophodne su nam izuzetno jake utakmice kako bi ova ekipa još više napredovala. Ovako, teško je sve to, prije svega motivisati djevojke - riječi su stratega Borca.

Kada Borac igra, izuzev Ljubuškog, donekle Ilidže i Katarine, pitanje pobjednika se unaprijed zna, jedino je enigma s kolikom razlikom će trijumfovati "crveno-plave".

- Regionalna liga je neophodna i za razvoj kluba uopšte, nadam se da ćemo na taj način privući sponzore vratiti gledaoce u dvoranu. Svi sa nestrpljenjem očekujemo Skupštinu ove lige, a naglasio bih da su sve ono dobro vezano za ovo takmičenje prepoznali u Ministarstvu porodice, omladine i sporta u Vladi RS, te Gradu Banja Luka - istakao je Rade Unčanin.

Ukoliko se pozitivno riješi pitanje učešća "osica" u regionalnoj ligi, "Borik" bi od jeseni mogao ugostiti Hipo (Austrija), Podravku, Lokomotivu (Hrvatska), Budućnost (Crna Gora), Krim (Slovenija)...

Napomena: Tekst preuzet iz Fokusa

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.