Who's Online

Guest Users: 1

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, December 03 2023 @ 02:02 am UTC

FUDBAL: Kajkut u sudijskoj nadoknadi za tri boda

  • Contributed by:
  • Views:
    589
Fudbaleri Borca kao da su predodređeni u proljećnom dijelu sezone da bilježe pobjede u sudijskoj nadoknadi. Tako je bilo i protiv Travnika kada je Saša Kajkut u 94. minuti iz jedanaesterca donio pobjedu svom timu i tako ga ostavio u trci za šampionskom titulom. Nakon slabog prvog poluvremena u kojem vrijedi izdvojiti 100% priliku Vukelje, Borac je svim silama krenuo u napad početkom drugog dijela. Redali su se napadi domaćina, ali lopta nije htjela u gol. Od 65. minute gosti su igrali i sa igračem manje pošto je Sarajčić dobio drugi žuti karton. To je izazvalo dodatno pritisak na gol Travnika tako da je lopta konstantno bila u ili oko šesnaesterca gostiju.

Trud i velika želja za pobjedom isplatili su se u 4 minuti sudijske nadoknade. U šesnaestercu Travnika pao je Stevanović, sudija Vukasović pokazao je na bijelu tačku, a precizan za tri boda i veliko slavlje oko 5-6 hiljada gledalaca bio je Kajkut. Nakon toga nekoliko navijača Borca utrčalo je sa Istočne tribine da proslavi gol, došlo je i do manjih nereda, a veće incidente pravovremenom reakcijom spriječila je policija. Nakon nekoliko minuta utakmica se nastavila, a ubrzo je i sudija označio kraj susreta.

"Mislim da nismo zaslužili ovakav poraz. Da li je bio penal ili ne presudite sami", rekao je trener Travnika Nedžad Selimović na press konferenciji nakon susreta i demonstrativno napustio istu.
©ef stručnog štaba banjalučkog Borca Zoran Marić ostao je zatečen ovakvim postupkom svog kolege.

"Ovo je nepoštivanje mene kao osobe i trenera i Borca kao kluba. I nama se sviraju penali u zadnjim minutama, ali nikad se nisam digao s press konferencije i otišao", rekao je Marić i dodao:

"Naša pobjeda je zaslužena, a o tome najbolje govori omjer udaraca prema golu koji je bio 31 na prema 1 u našu korist. Mi smo izveli 16 korenra, a naši gosti samo 1 i ovi podaci dovoljno govore o našoj dominaciji."

Borac - Travnik 1:0

Gradski stadion u Banjaluci. Gledalaca: 6.000. Sudija: Radoslav Vukasović (Trebinje). Strijealc: 1:0 Kajkut u 90. Minutu (iz jedanaesterca). ®uti kartoni: Stupar, Stančeski (Borac), Sarajčić, ©iljak (Travnik). Crveni karton: Sarajčić (Travnik).

BORAC: Sušac, Stupar, Petrić, ćorić, ©arić (od 83. minuta Puzigaća), Sakan (od 87. Bojić), Stančeski, Jandrić, Stevanović, Vukelja, Kajkut. Trener: Zoran Marić.

TRAVNIK: Nurković, Terzić, Varupa, Sarajčić, ©iljak, Badrov, čurić (od 71. Lihovac), Pajić, Dudić, Pranjković, Erić. Trener: Nedžad Selimović.

Borac i ®elejzničar imaju po 50 bodova. U narednom kolu Borac gostuje kod Slobode, a ®eljezničar kod Veleža.

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.