Who's Online

Guest Users: 9

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, December 03 2023 @ 12:18 am UTC

FUDBAL:Na redu Rudar Prijedor

  • Contributed by:
  • Views:
    655
Poslije poraza na "Grbavici" pred fudbalerima Borca već danas je nova obaveza. U Banju Luku večeras stiže Rudar Prijedor, 18 časova. Iako pogled na tabelu kaže da su "crveno-plavi" apsolutni favoriti, dueli ova dva tima uvijek su privlačili posebnu pažnju, s pravom noseći naziv krajiškog derbija. Iz tog razloga šef Stručnog štaba Banjolučana, Zoran Marić, poziva na oprez. - Favoriti smo i tu ulogu prihvatamo, ali da će biti lako, nisam siguran. Međutim, mi svoj cilj znamo u naredne dve utakmice, a to je šest bodova. Posle toga situacije će biti mnogo jasnija. Igračima sam dao do znajnja da ne razmišljaju unapred, šta bi bilo kad bi bilo. U ovom trenutku najvažnije su nam komšije iz Prijedora, koje, kako vidim, nama na megdan dolaze u nešto izmenjenom sastavu, ali to uvek može biti mač s dve oštrice. I pored toga, kao i naših problema sa zdravstevenim biltenom, verujem u onih 11 koji istrče na teren, što znači da trijumf ne bi smio doći u pitanje - poručio je Zoran Marić.

Borac će u ovom meču biti lišen usluga Duška Sakana (kartoni), a pod zankom pitanju su nastupi još uvijek rovitih Ljubiše Vukelje i Dragomira Vukobratovića, dok bi Vule Trivnović trebalo da zauzme svoju poziciju na mjestu štopera. U tim se poslije odrađenih kazni sigurno vraćaju Bojan Puzigaća i Perica Stančeski.

S druge strane, fudbaleri Rudar Prijedora u desetkovanom sastavu dolaze danas na Gradski stadion. Trener, Boris Gavran, zbog problema s kartonima ne može računati na Vladimira Rankića, Gorana Kotarana i Marka Jevtića. Osim njih, u ekipi neće biti ni Dragoslava Stakića i Ognjena Dašića (povrede), dok visoku temperaturu ima Saša Kovačević.

- Niko od njih neće moći igrati u sudaru s Bnajolučanima, ali to ne znači da smo unaprijed predali. Tačno je da je Borac aposlutni favorit u ovom okršaju, ali sam siguran da će moji igrači učiniti sve kako bi pružili što jači otpor rivalu koji gaji šampionske ambicije - izjavio je Boris Gavran, prvi čovjek struke prijedorskog premijerligaša.

Napomena: Tekst preuzet iz Fokusa

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.