Who's Online

Guest Users: 3

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, December 03 2023 @ 02:10 am UTC

SJEDEćA ODBOJKA: OKI Banjaluka u Budimpešti

  • Contributed by:
  • Views:
    1,079
Odbojkaški klub invalida Banja Luka prvo kolo Evrolige odigraće 17. i 18. aprila u Budimpešti u Grupi A, u kojoj se pored Banjolučana nalaze ekipe iz Velike Britanije, Grčke i Mađarske, kao i Laktaši, s kojim će OKI Banja Luka odigrati i prvi meč. Prema riječima Novaka Grbića, predsjednika kluba, u glavni grad Mađarske putuje se samo s jednim ciljem, da se izbori prvo mjesto u grupi. - Već pet godina zaredom smo viceprvaci Evrope i jasno je da smo u Grupi A apsolutni favoriti, a to ćemo opravdati i na parketu. Naši najveći konkurenti za osvajanje Evrolige, Fantomi iz Sarajeva, nalaze se u Grupi B, koja se igra u Sloveniji, a tri prvoplasirane ekipe iz obje grupe prolaze u drugo kolo. Riječ je o turnirskom sistemu takmičenja, a ove mečeve ujedno iskoristićemo i kao generalnu probu pred Svjetsko prvenstvo, koje će se u junu održati u Oklahomi u SAD - rekao je Grbić.

OKI Banja Luka u Mađarsku putuje u sljedećem sastavu: Miodrag Bajić, Zoran Ješić, Draško Madžar, Velibor Stanić, Stevan Crnobrnja, Borislav Gajić i Novak Grbić.

- Kako smo jedni od osnivača Evrolige, sve ekipe u regionu izrazile su želju da i ove godine učestvujemo u ovom takmičenju, ali malo je nedostajalao da zbog finansijskih problema ne otputujemo na turnir. Zahvalnost dugujemo Ministarstvu za porodicu, omladinu i sport u Vladi RS i "Hemofarmu", bez čije pomoći ne bismo mogli otputovati, a to povjerenje opravdaćemo dobrim rezultatima - dodaje Grbić.

OKI Banja Luka na SP nastupiće pod srbijanskom zastavom, a Grbić ističe da će ta "ljubav" koštati oko 80.000 KM.

- Teško smo se odlučili i za učešće na SP, jer nam samo za odlazak treba 80.000 KM, a ukoliko želimo otputovati bez obavljenih priprema, što bi bilo apsurdno, onda bi nam trebalo oko 60.000 KM. Međutim, i na to ćemo pristati, jer nam je velika želja da se nađemo među najboljim selekcija svijeta, Iranom, Egiptom... Poslije 18 godina za Republiku Srbiju i Republiku Srpsku bilo bi to prvo učešće na Svjetskom prvenstvu, a vjerujem da možemo i do neke od medalja, jer je lakši put do vrha u svjetskim okvirima, nego evropskim, koji su nosioci razvoja i kvaliteta igre u sjedećoj odbojci - rekao je predsjednik OKI Banja Luka, Novak Grbić.

Napomena: Tekst preuzet iz Fokusa

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.