Who's Online

Guest Users: 6

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, December 03 2023 @ 12:39 am UTC

KO©ARKA: Do Simovića nemoguće doći

  • Contributed by:
  • Views:
    696
Košarkaši Borac Nektara sezonu u Premijer ligi završili su na sedmom mjestu sa 31 bodom, jednim više od Slavije, Mladosti i Sutjeske, ekipa koji su napustile društvo najboljih. Takmičarski gledano ovo je, bez sumnje, jedna od najcrnjih sezona u novijoj klupskoj istoriji. Međutim, očigledno je da u redovima "pivara" ne štima mnogo toga. Slobodan Simović, aktuelni direktor, ne javlja se na mobilni telefon, nismo ga mogli dobiti ni na klupski telefon, s obzirom da već duže ne dolazi na radno mjesto.

- To je aposlutno tačno - priča Saša Vuleta, sportski direktor Borac Nektara. - Iako je Slobodan Simović zvanično direktor kluba, sa njim već duže nismo imali nikakav kontakt. Niko se od nas i ne sjeća kada je posljednji put bio na radnom mjestu, kako bismo zajednički pokušali da nešto riješimo. Takođe je istina da nam ne radi telefon koji je isključen zbog neplaćenih računa.

Kada je shvatio da je direktor Slobodan Simović svima okrenuo leđa u ovom teškom trenutku, Saša Vuleta je sa svojim saradnicima odlučio da rješenja potraži u nadležnim institucijama.

- Bili smo prinuđeni da se pismenim putem obratimo Ministarstvu za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske, kao i Administrativnoj službi Grada Banja Luka. Od njih smo zatražili da nam pomognu u rješavanju trenutne situacije u našem sportskom kolektivu. Moram spomenuti da smo i u ranijem periodu imali dosta dobru saradnju s pomenutim institucijama, te se nadamo da ćemo dobiti odgovor od njih - objasnio je sportski direktor "pivara".

Ne tako davno košarkaši Borac Nektara bili su neprikosnoveni vladari na parketima Republike Srpske, kao i BiH. Osvajali su trofeje, igrali u Jadranskoj ligi protiv slavnog Makabija, Partizana, Crvene zvezde, Cibone, Hemofarma, Zadra...

- Nadamo se da će ponovo doći to vrijeme, Borac kao klub i grad Banja Luka tako nešto i te kako zaslužuju. Problema je dosta, ali sam siguran da će ljudi koji su ostali u ovom sportskom kolektivu zajedno s gradskim vlastima i resornim ministarstvom uspjeti da na uspješan način okonča trenutnu situaciju - kazao je Tomica Zirojević, trener u banjolučkom premijerligašu.

Neposredno po okončanju premijerligaškog šampionata košarkaši su dobili slobodno. Dvojica "pivara", Jagodić i Zdravković, pojačali su čapljina Lastu, dok je ugovor istekao Pavloviću, Josipoviću i Zdravkoviću.

- ©to se mene tiče, igrači kojima su istekli ugovori trebalo bi da i dalje ostanu u klubu. Imamo u našoj sredini nekoliko talentovanih mladića kao što su Ivić, Komljenović, Milekić, Nikolić... Oni su budućnost Borac Nektara i upravo zbog njih moramo što prije riješiti novonastalu situaciju - dodao je Zirojević.

Napomena: Tekst preuzet iz Fokusa

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.