Who's Online

Guest Users: 5

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, December 03 2023 @ 01:56 am UTC

BOKS: Delić napada mediteransku titulu

  • Contributed by:
  • Views:
    876
Banjolučki bokser Goran Delić napašće titulu prvaka Mediterana u IBF federaciji u kruzer kategoriji koja je ostala upražnjena nakon što je Nijemac Marko Huk prešao u tešku kategoriju. Delić je primio i zvanično saopštenje od predsjednika Komisije svjetske IBF asocijacije, Lindzija Takera, u kojem mu je odobrena borba, a za koju se pretpostavlja da bi trebalo da bude održana krajem maja ili početkom juna van granica BiH. Banjolučki bokser ovih dana se intenzivno priprema i pred rejting mečeve koje će 30. aprila i 13. maja odraditi u Cazinu i Minhenu. Delić ističe da će mu ove borbe poslužiti kao dobar ispit pred veliki bokserski spektakl.

- Titula prvaka Mediterana jedna je na spisku mojih želja i sada mi se konačno otvorila prilika da je napadnem. Međutim, nije bilo lako. Ona je bila u vlasništvu Nijemca Marka Huka koji ju je prelaskom u tešku kategoriju izgubio. Tek tada smo mogli poslati zahtjev za borbu. Na tom putu naišao sam na podršku našeg internacionalnog sudije Zdravka Milojevića i nezvaničnog predsjednika evropske IBF asocijacije, Roberta Ree, bez kojih bi sve to bilo mnogo teže ostvariti. Sigurno je da će meč biti rađen negdje van granica BiH. Još uvijek ne znam ime protivnika, to će odlučiti IBF komisija. Pred taj okršaj kao generalna proba poslužiće mi rejting mečevi u Cazinu i Minhenu koje ću raditi 13. maja - rekao je Delić.

On dodaje da će mu ovo biti najteža borba u karijeri koja će zato zahtijevati i najkvalitetnije pripreme.

- Postoji mogućnost da dio priprema odradim s hrvatskim bokserom Stipom Drvišem, te srbijanskim bokserom Aleksandrom Petrovićem. Takođe tu će biti moj Stručni štab Vlado Milojević i Marinko Torbica. Još uvijek je rano govoriti o tome, ali najvjerovatnije ćemo dio priprema raditi van granica BiH, jer nam ovdje veliki problem predstavlja nedostatak sparing partnera. Jedno je sigurno, moraću dati maksimum od sebe kako bih postigao potrebnu formu, jer će ovaj meč biti najvažniji i ujedno i najteži u mojoj dosadašnjoj karijeri i žao mi je što ga neću raditi pred svojom publikom - rekao je Goran Delić.

Delić u profesionalnoj konkurenciji ima 18 mečeva u kojima je zabilježio isto toliko pobjeda.

Napomena: Tekst preuzet iz Fokusa

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.