Who's Online

Guest Users: 1

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, December 03 2023 @ 01:31 am UTC

RUKOMET: Marković umjesto Budiše

  • Contributed by:
  • Views:
    782
U novoj takmičarskoj sezoni kormilo banjolučkog rukometnog premijerligaša preuzeće Dragan Marković, nekadašnji igrač "crveno-plavih", s kojima je i osvojio Kup EHF 1991. godine. član generacije koja je stigla do posljednjeg evropskog trofeja osvojio je i Kup Jugoslavije s Borcem, a potom zabilježio zapaženu internacionalnu karijeru. U trenerske vode otisnuo se po završetku profesionalne karijere u Njemačkoj. Marković se kratko bio i na kormilu sarajevske Bosne, a 2005. i 2006. vodio je ekipu Veclara, a tada je na klupi zamijenio sadašnjeg trenera HSV, Martina ©valba. S druge strane, aktuelni trener Borca m:tel, Draško Budiša, ostaće do kraja sezone, što znači još tri kola, a kao zahvalnicu za "dobro" odrađen posao u sezoni na izmaku, Upravni odbor će ga nagraditi vođenjem Borca 2.

- Istina je da su me nedavno kontaktirali vodeći ljudi Borca, a u nezvaničnom razgovoru spomenuta je mogućnost da od naredne sezone sjednem na užarenu klupu. Još uvijek nismo ništa konkretno dogovorili, međutim, mogućnost postoji. Privatnim obavezama vezan sam za Njemačku i moralo bi se mnogo stvari poklopiti da se ovo desi. Sigurno je da me za Borac vežu mnoge lijepe stvari, ali moje želje su jedno, a mogućnosti drugo. Ipak, vrijeme je pred nama i ono će pokazati da li u ovoj priči ima istine - rekao je Marković.

S druge strane, sportski direktor RK Borac m:tel, Boris đogo, nije odgovorao na jučerašnje telefonske pozive, ali je na tu temu prošle sedmice dao jasan odgovor.

- Na Upravi je da rješava problematiku Stručnog štaba. Jedno je sigurno, a to je da ćemo u istom sastavu završiti ovu takmičarsku sezone, a da li će se ili ne nešto mijenjati, biće jasno na kraju sezone - rekao je tada đogo, potvrđujući navode da bi do smjene moglo doći, ali tek po okančanju sezone, koju bi mnogi rukometni radnici u Banjoj Luci zaboravili.

Aktuelni šef Stručnog štaba, Draško Budiša, ističe da nije upoznat s eventualnom smjenom.

- Meni lično niko ništa nije rekao. Jedno je sigurno, a to je da samoinicijativno neću podnijeti ostavku na trenersku funkciju, a sve ostalo pokazaće vrijeme. Radim kao da ću ovdje ostati do kraja života - bio je kratak Budiša.

Napomena: Tekst preuzet iz Fokusa

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.