Who's Online

Guest Users: 9

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, December 03 2023 @ 12:59 am UTC

PLIVANJE: Odlični rezultati 22. aprila

  • Contributed by:
  • Views:
    1,573
Plivački klub "22. april" iz Banje Luke po rezultatima koje postiže nema premca u RS, ali i u BiH, što su potvrdila i posljednja takmičenja na republičkom, ali i državnom nivou. Na Prvenstvu RS osvojene su nevjerovatne 183 medalje, od čega je 101 zlatna, a na Prvenstvu BiH, kadeti su ekipno prva ekipa, pioniri drugi, a seniori treći. Predsjednik kluba, Goran Grahovac, ističe da su za dvije godine koliko egzistira klub napravljeni odlični rezultati.

- Klub u ovom trenutku broji oko 70 članova u svim uzrastima, od čega je 30 takmičara, a ostali su u sportskoj školi plivanja. S njima rade i tri trenera Lili Malešević, Luna Brujić i Goran Ivić. Naša mlada plivačica Branka Vranješ (1997. godište) drži preko 20 rekorda u BiH, a na posljednjem Prvenstvu RS popravila je i rekord na 200 metara kraul stilom, koji sada iznosi 2:15:60 minuta. S tim vremenom ona danas ima vrijeme za prve tri plivačice na Balkanu, što je izuzetan rezultat, a mi ga vidimo kao njen lični uspjeh, ali i nas koji vodimo brigu o klubu - riječi su Gorana Grahovca.

On ističe da klub gotovo svake nedjelje putuje negdje na miting (Sarajevo. Zagreb, Beograd), a da 17. i 18. aprila povodom Dana grada Banja Luka biće domaćini prave plivačke elite koja će stići u grad na Vrbasu.

- Očekujemo preko 500 učesnika iz svih država nastalih raspadom Jugoslavije. Prva zvijezda svakako će biti Hrvat Duje Draganja, osvajač olimpijskog srebra u Sidneju 2004. godine. Po prvi put imaćemo i takmičenje plivača s invaliditetom. Moram da se zahvalim i Administrativnoj službi koja je ovaj miting uvrstila u zvaničan kalendar manifestacija povodom obilježavanja Dana grada. Veliku podršku i pomoć dobili smo od gradonačelnika, Dragoljuba Davidovića, ali i Jove Rosića i Ljiljane Radovanović, koji se nalaze i u Organizacionom odboru ovogodišnjeg mitinga - poručio je Goran Grahovac, predsjednik PK "22. april".

Napomena: Tekst preuzet iz Fokusa

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.