Who's Online

Guest Users: 8

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, December 03 2023 @ 12:59 am UTC

FUDBAL: Svi smo Borac

  • Contributed by:
  • Views:
    680
Banjaluka ponovo živi za Borac zahvaljujući, isključivo, sjajnim igrama "crveno-plavih" ove sezone. Uprava kluba izdala je juče saopštenje za javnost u kojem izmađu ostalog stoji da svi u klubu smatraju da se već u revanš meču polufinala Kupa BiH protiv Slavije, koji se igra u srijedu, može izvaditi evropska viza. Pred početak sezone Uprava banjalučkog premijerligaša postavila je zadatak svojim pulenima da se plasiraju u evropska takmičenja i sada se nalaze samo korak do ostvarenja tog cilja.

Za ovaj veliki uspjeh po mnogim prognozama biće potreban proboj u finale Kupa. Nakon prvog meča u Istočnom Sarajevu protiv Slavije (2:2) "crveno-plava" četa finale može i mora da ovjeri na Gradskom stadionu.

Borac po prvi put u svojoj istoriji vodi bitku i za šampiona BiH. Devet kola prije kraja prvenstva ekipa iz Platonove ulice nalazi se na drugom mjestu sa istim brojem bodova kao i prvoplasirani ®eljezničar.

"Borac će ove sezone prvi put dobiti i evropsku licencu za takmičenja pod okriljem UEFA, ali da bi se evropske utakmice igrale u Banjaluci, potrebno je i renoviranje Gradskog stadiona", stoji u saopštenju kluba.

Uprava Banjalučana uveliko radi na rješavanju tog problema i uz pomoć Vlade Republike Srpske i grada Banjaluka do ljeta planiraju završetke radova.

"Nakon renoviranja postojeće infrastrukture i izgradnje sjeverne i južne tribine Gradski stadion će ispunjavati sve uslove FIFA i UEFA i mnogobrojni ljubitelji fudbala u Banjaluci moći će da uživaju u evropskom fudbalu", navodi Uprava kluba.

Nakon dugo vremena Banjaluka živi za fudbal i Uprava Borca smatra da svi moraju da shvate značaj utakmica koje slijede i koliko izlazak na međunarodnu scenu može da znači za Banjaluku i Republiku Srpsku.

"Vjerujemo da niko iz Banjaluke i RS ne želi da stane na put našim ambicijama i da će svi, u granicama svojih mogućnosti, podržati Borac na evropskom putu - Uprava i rukovodstvo stvaranjem uslova za normalan rad, igrači zalaganjem na terenu, publika sportskim navijanjem. Jer, svi smo Borac", navodi se u saopštenju Uprave kluba.

Izmireni dugovi

Uprava Borca izmirila je dugovanja prema poreskim vlastima i ovo je prva generacija igrača koja zbog potraživanja nema razlog da tuži klupsko rukovodstvo.

Oslabljeni protiv Slavije

Zoran Marić, šef stručnog štaba FK Borac, za sutrašnji meč protiv Slavije neće moći da računa na usluge Srđana Grahovca koji je na treningu povrijedio zglob i neće moći da nastupi. Zbog tri žuta kartona pravo nastupa neće imati ni Milan Stupar, dok su pod znakom pitanja nastupi Dragomira Vukobratovića (povreda zgloba) i Miroslava Stevanovića (stomačne tegobe).

Zoran Marić

Na osnovu dosadašnjeg rada u Banjaluci stekao sam utisak da nekome smeta Borčev uspjeh i eventualni izlazak u Evropu. Borac bi trebalo da bude predstavnik ovog grada i to treba da bude interes svih ljudi u Banjaluci.

Napomena: Tekst preuzet iz Nezavisnih novina

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.