Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, December 03 2023 @ 02:00 am UTC

RUKOMET: Bojinović opet reprezentativac Srbije

  • Contributed by:
  • Views:
    690
Banjalučki rukometaš Mladen Bojinović ponovo će igrati za reprezentaciju Srbije. Novi selektor "orlova" Veselin Vuković pozvao je iskusnog srednjeg beka francuskog šampiona Monpelijea na pripreme za "EHF nedjelju", uz objašnjenje da je bivši strateg Srbije Sead Hasanefendić napravio veliku grešku što nije poveo Bojinovića na Evropsko prvenstvo u Austriju. "Srećan sam, šta drugo da kažem", priča veselim glasom za "Nezavisne novine" Mladen Bojinović i u istom tonu nastavlja:

"Govorio sam ranije i ponoviću - za reprezentaciju Srbije uvijek ću biti tu. To sam rekao i selektoru Vukoviću kada me pozvao. Da se mene pitalo nikada ne bih ni napuštao 'orlove', ali to je neka druga, mnogo ružnija i tužnija priča, na koju ne želim da se vraćam. Opet ću nositi najdraži dres i to je jedino važno".

NN: Odluku prethodnog selektora da Vas ne vodi na šampionat Evrope prihvatili ste bez pogovora. Imate li šta sada da kažete na tu temu?

BOJINOVIć: ©ta je bilo - bilo je. Točak vremena se ne može vratiti, iako svi ponekad upravo to želimo. Nisam igrao na Evropskom prvenstvu u Austriji jer me tadašnji selektor "precrtao" iz samo njemu znanih razloga. Ali, nisam kukao, niti blatio Hasanefendića po medijima. Neću to ni sada da radim. To nije moj stil.

NN: Kako komentarišete najavu Vukovića da nijedan igrač, bez obzira kroz šta je sve prošao, neće imati prednost u odnosu na ostale?

BOJINOVIć: Tako mora da bude, jer reprezentacija je iznad svakog pojedinca. Vuković je bio vrhunski rukometaš i on veoma dobro zna da bez napornog rada nema uspjeha u sportu.

NN: čini se da ćete se slagati sa novim selektorom?

BOJINOVIć: Uvijek sam se maksimalno profesionalno odnosio prema obavezama, kako u reprezentaciji, tako i u klubovima za koje sam igrao, tako da sam ubijeđen da ćemo dobro sarađivati. Uz to, Vuković je kao igrač bio veliki borac, takav sam i ja, pa ćemo lako pronaći zajednički jezik.

NN: U junu je baraž za Svjetsko prvenstvo 2011. godine. Može li Srbija da prođe vrlo jake čehe?

BOJINOVIć: Može, naravno! Biće teško, ali ubijeđen sam u konačnu pobjedu protiv čeha. Svako propušteno veliko takmičenje donosi mnoštvo problema i zato ćemo se svojski potruditi da eliminišemo češku i plasiramo se na planetarnu smotru. Jednom smo ih već spriječili da zaigraju na Svjetskom prvenstvu i to 2009. godine u Hrvatskoj, pa ne znam zašto ne bismo ponovo.

NN: Filip Jiha je najjači adut čeha. Kako njega zaustaviti?

BOJINOVIć: Da, on im je najbolji igrač, a koliko je dobar pokazuje i u dresu Kila gdje je, uz našeg Momira Ilića, najbolji strijelac ekipe. Visok je, snažan, zna odlično i da asistira, ali siguran sam da ćemo već pronaći način kako da ga "ukrotimo".

NN: Monpelije je ove sezone u francuskom šampionatu upisao 18 pobjeda iz isto toliko mečeva. Zar ste, zaista, toliko bolji od ostalih da niko ne može da vam otme ni bod?

BOJINOVIć: Izgleda da jesmo! Imamo najbolji tim, najbolje navijače i sve ostalo što nam je potrebno da vladamo Francuskom. Nema tu mnogo šta da se priča. Od nas se očekuju trofeji, tako da samo o njima i razmišljamo.

NN: U četvrtfinalu Lige šampiona sastajete se sa čehovskim medvedima, ekipom koju ste ove sezone već dva puta savladali u grupi?

BOJINOVIć: Favoriti smo za prolaz na fajnal for, ali samo na papiru. To što smo ih već dva puta pobijedili u grupi ne mora ništa da znači jer sada je ulog mnogo veći - plasman u polufinale Lige šampiona. Biće borbe, ali očekujem da ćemo igrati na završnom turniru 29. i 30. maja u Kelnu.
21

trofej osvojio je Mladen Bojinović u dosadašnjoj karijeri igrajući za beogradski Partizan, španske klubove Ademar Leon, Bidasou i Barselonu, te francuski Monpelije.
17

godina imao je Mladen Bojinović kada je 1994. napustio Banjaluku i prešao u Jagodinu, a zatim u Partizan s kojim je osvojio tri titule prvaka SR Jugoslavije.
Vukovićev spisak

Selektor Srbije Veselin Vuković za "EHF nedjelju" pozvao je ove rukometaše Srbije: Golmani: Darko Stanić, Dragan Marjanac; Lijeva krila: Jožef Holpert, Marko ćuruvija; Desna krila: Nikola Kojić, Dragan Tubić; Bekovi: Mladen Bojinović, Momir Ilić, Nenad Vučković, ®arko ©ešum, Momir Rnić, Danijel Anđelković, Vladica Stojanović, Uroš Mitrović, Petar Nenadić, Aleksandar Stojanović, Vukašin Rajković, Marko Vujin; Pivoti: Rastko Stojković, Alem Toskić, Milutin Dragićević, Uroš Vilovski.

Rezerve: Marinko Kelečević, Nemanja Pribak, David Rašić.

Okupljanje reprezentativaca zakazano je za 11. april u hotelu "Prezident" u Kovilovu, gdje će igrači trenirati do 18. aprila.

Napomena: Tekst preuzet iz Nezavisnih novina

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.