Who's Online

Guest Users: 5

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, December 03 2023 @ 01:14 am UTC

KAJAK/KANU: Usvojen finansijski plan Balkanskog prvenstva

  • Contributed by:
  • Views:
    608
Kajak-kanu klub Vrbas i zvanično je pristupio organizaciji Balkanskog prvenstva, koje će u slalomu za seniore i juniore biti održano od 16. do 18. jula. Nakon što je Balkanski komitet odobrio kandidaturu, Banjolučani su počeli s pripremama i s oduševljenjem očekuju takmičenje koji bi trebalo da okupi ekipe iz država u regionu, ali i šire. Nakon što je Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske odobrilo projekat, u srijedu je održana i prva sjednica Organizacionog odbora, s predsjednikom Dejanom Travarom na čelu, načelnikom Odjeljenja za sport u resornom ministarstvu.

Trener i seniorski takmičar KKK Vrbas, Igor Kuzmanović, istakao je da je formirano osam komisija i da je usvojen načelni finansijski plan.

- Predložen je okvirni finansijski plan od 138.000 maraka, od čega je Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske obećalo podršku za organizaciju ove manifestacije sa 30.000 maraka, dok je Grad Banja Luka obećao podršku s dodatnih 15.000 maraka. Formirano je načelnih osam komisija, koje bi trebalo da budu utanačene na sljedećoj sjednici Organizacionog odbora. Tada bi trebalo da budu raspoređenje i dužnosti po komisijama, koje bi tada počele s detaljnijim pripremama - rekao je Kuzmanović.

Za organizaciju ove manifestacije potrebano je najmanje 50.000 maraka. Takmičenje će biti održano u kanjonu Tijesno koji će biti domaćin ekipama iz Srbije, Makedonije, Grčke, Hrvatske, Bugarske, Slovenije, te ©vedske i Japana.

Napomena: Tekst preuzet iz Fokusa

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.