Who's Online

Guest Users: 4

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Wednesday, June 19 2024 @ 10:59 pm UTC

RUKOMET: Borac ne smije biti prosječan

  • Contributed by:
  • Views:
    762
Rukometni klub Borac M:tel završiće još jednu sezonu bez trofeja, što ne može da zadovolji armiju zaljubljenika u crveno-plave boje, kako one u Banjaluci, tako i one rasute po bijelom svijetu. Upravo je to jedan od glavnih razloga zbog kojih Miroslav Mikeš, predsjednik Skupštine nekada slavnog sportskog kolektiva, upozorava sve u klubu da Borac M:tel ne smije da se zadovoljava prosjekom i da mora bježati od provincijskog mentaliteta. "Neću trošiti riječi podsjećajući na slavnu prošlost Borca. ®elim odmah da kažem ono što mi je na duši", počeo je Mikeš priču za "Nezavisne novine" i nastavio:

"Uradili smo mnogo dobrog u prethodnom periodu, ali ima i stvari koje možemo i moramo da popravimo. Probleme ne smijemo da 'guramo pod tepih', oni su tu, od njih ne možemo da pobjegnemo. čovjek može da riješi i najveće životne probleme, ali samo ako se suoči sa njima. Tako i klub može da se postavi na zdrave noge ako se istini pogleda u lice."

NN: ©ta je po Vašem mišljenju potrebno promijeniti da bi Borac konačno zasjeo na vrh bh. rukometa?

MIKE©: Prije svega, način rada Upravnog odbora. U tom tijelu nalaze se pametni ljudi koje poštujem i siguran sam da rade za dobrobit Borca. Međutim, potrebno je da rasterete predsjednika UO Igora Babića, koji na svojim leđima nosi najveći dio tereta i koji je uradio, zaista, mnogo za klub. Takođe, ne smije da se događa da na sastancima nema kvoruma, te da se sjednice održavaju putem telefona. Isto tako, na sjednici Skupštine je prije dvije godine donesena odluka da se osnuju savjet veterana i stručni savjet, a to nažalost, nije urađeno. Ne želim da kritikujem ničiji rad, hoću samo da pomognem Borcu.

NN: Koje su se pozitivne stvari dešavale u prethodnom periodu?

MIKE©: Od prosjačkog štapa došli smo do toga da imamo stabilnu finansijsku situaciju u klubu, čime baš i ne mogu da se pohvale mnogi sportski kolektivi u BiH. Priznaćete da to nije mala stvar, imajući u vidu teško vrijeme u kojem živimo. Ipak, Borac ne smije da se zadovoljava prosjekom i potrebna mu je dodatna finansijska injekcija da bi ponovo bilježio vrhunske rezultate. Vrijeme je, dakle, da se rezultatski i organizaciono napravi korak naprijed, jer naša obaveza je da opravdamo kako povjerenje navijača, tako i Vlade Republike Srpske, grada Banjaluka, "M:tela" i drugih sponzora.

NN: Da li ste zadovoljni rezultatima ove sezone?

MIKE©: Prošle godine smo bili drugi u prvenstvu i igrali na završnom turniru Kupa BiH, što je, s obzirom na okolnosti, bio uspjeh. Sada smo opet iza Bosne u šampionatu, ali smo ispali u četvrtfinalu Kupa od Izviđača, a to je po meni nespjeh. U vitrinama Borca nalazi se toliko trofeja da bi ih trebalo brojati cijeli dan, a svaki od njih je osvojen viteškom borbom. Mislim da me razumijete šta želim da kažem. Borac je brend, Borac je slavno ime i on uvijek mora da teži ka višem i boljem.

NN: To, praktično, znači da bi uskoro moglo da dođe do promjena u stručnom štabu?

MIKE©: Draško Budiša je mlad, vrijedan, trener koji radi predano i odgovorno svoj posao. Uz to, podmladio je ekipu i sa njom postigao solidne rezultate. Ipak, mislim da trenutni stručni štab ne može više da pruži od ovoga i da je došlo vrijeme za promjene.

NN: Smatrate li da je zimus napravljena greška što u Borac nije vraćen Nebojša Golić?

MIKE©: Svaki trener i uprava odlučuju da li im je neki igrač potreban ili nije. Po mom mišljenju, Golić je trebao ponovo da zaigra u Borcu. Njegov kvalitet, iskustvo i ljudske karakteristike smo morali da iskoristimo za dobrobit kluba.

Napomena: Tekst preuzet iz Nezavisnih novina

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.