Who's Online

Guest Users: 3

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Wednesday, June 19 2024 @ 11:51 pm UTC

TENIS: Kalaba među talentovanim teniserkama

  • Contributed by:
  • Views:
    1,161
Devetogodišnja Sara Kalaba članica je Teniskog kluba Meč-bol iz Banje Luke i na osnovu njenih dosadašnjih rezultata s pravom joj možemo pripisati epitet jednog od najtalentovanijih izdanaka ovog sportskog kolektiva. Inače, TK Meč-bol broji oko 150 članova, s kojima svakodnevno rade četiri trenera. Mala Sara tenis trenira tri godine i do sada je učestvovala na tri turnira, a prema riječima njenog trenera, Igora Račića, sadašnji rezultati su upravo ti koji ovoj djevojčici obećavaju svijetlu tenisku budućnost.

- U svom, pionirskom, uzrastu ona je pokazala zalaganjem na treninzima i požrtvovanošću na mečevima talenat koji je u budućnosti samo potrebno potkrijepiti kvalitetnim radom i rezultati neće izostati. Ove godine će napuniti deset godina i učestvovaće na većem broju turnira, što će nam dati osnova da detaljnije razmotrimo njene mogućnosti. Međutim, ono što je do sada pokazala i više nego obećava - rekao je Račić.

Učenica četvrtog razreda Osnovne škole "Ivo Andrić" iz Laktaša ističe da joj naporni treninzi ne predstavljaju problem, te da s lakoćom usklađuje školske i trenerske obaveze.

- Tenis je odličan sport, veoma zanimljiv i nije mi teško da odlazim na treninge tri-četiri puta sedmično. Imam podršku porodice i razumijevanje u školi i srećna sam što ću ove godine učestvovati na turnirima. Pratim sva deševanja u tenisu, kao i sve naše tenisere i teniserke, a posebno sam oduševljena Anom Ivanović. Jednog dana voljela bih dosegnuti njene visine, a ako nastavim s radom, to neće biti nemoguće ostvariti. U klubu u kojem treniram imam zaista odlične uslove za rad i napredak - rekla je Kalaba.

Na tradicionalnom teniskom turniru Fratelo kup nada održanom u Banjoj Luci Sara Kalaba proglašena je za najperspektivniju igračicu.

Kada nije na teniskom terenu, Sara Kalaba najčešće vrijeme provodi u modnoj agenciji "Maksi stil". Bavljene manekenstvom i plesom donijelo joj je brojna priznanja i lente. Kako Sara ističe, najdraža joj je titula druge pratilje na izboru svijeta "Mala sirena", koju je ponijela 2005. godine u Beogradu, dok je za mis Bambi proglašena u Banjoj Luci.

Napomena: Tekst preuzet iz Fokusa

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.