Who's Online

Guest Users: 11

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Thursday, June 20 2024 @ 12:06 am UTC

FUDBAL: Završena dječija liga

  • Contributed by:
  • Views:
    1,447
Nakon 13. kola dječje Football Friends lige poznati su pobjednici i banjolučkog regiona u sve četiri kategorije. Tako je na pobjedničko postolje u generaciji 1998. zasjela Mladost iz Kotor Varoša, sa 35 bodova iz 14 mečeva, dok je najuspješnija ekipa u 1999. godištu bila Sloboda iz Mrkonjić Grada sa 29 bodova. Kod nešto mlađih, najviše uspjeha imao je banjolučki Sport Team, koji je u dvije kategorije zauzeo lidersku poziciju, sa 38 bodova, odnosno 20 (generacija 2000. i 2001).

Kada je riječ o sarajevsko-romanijskom regionu, plasman na završni turnir izborili su, 2000. godište: ©ampion junior (Sarajevo); 1999. godište: Olimp (Pale); 1998. godište: Slavija (Istočno Sarajevo); 1997. godište: Slavija (Istočno Sarajevo); 1996. godište: Glasinac (Sokolac).

U preostala dvia regiona, Doboj i Bijeljina, liga još nije završena, a njen epilog se očekuje u narednih 10 dana.

Završnica turnira prema riječima diketora Football Friends lige, Radomira Popovića, igra se 11. aprila u Banjoj Luci i Laktašima.

- ®rebanje još uvijek nismo obavili, jer čekamo da se završe dobojski i bijeljinski region. Kada i tamo budu poznati pobjednici po kategorijama odredićemo i parove završnog turnira. Sistem takmičenja je takav da će 11. aprila u Banjoj Luci i Laktašima snage u dva balona odmjeriti najuspješniji iz sva četiri regiona i iz sve četiri kategorije. Očekujemo 16 ekipa koje će se boriti za naslov pobjednika u svojim kategorijama. Pilot projekat ove liga uspješno je završen i s puno optimizma ulazimo u drugu sezonu, koja će okupiti klubove iz svih dijelova Srpske - rekao je Popović.

Napomena: Tekst preuzet iz Fokusa

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.