Who's Online

Guest Users: 3

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Wednesday, June 19 2024 @ 11:03 pm UTC

RUKOMET: Borcu 70 000 KM

  • Contributed by:
  • Views:
    748
Rukometni klub Borac M tel i u 2010. godini imaće podršku Ministarstva porodice, omlaidne i sporta RS koje će za crveno plave izdvojiti 70 000 KM.

Ovo je epilog sastanka u trofejnom klubu kojem su prisustvovali ministar Proko Dragosavljević, pomoćnik ministra Dario Sandić i načelnik Odjeljenja za sport Dejan Travar sa jedne, te član Upravnog odbora Borca Zoran Kalinić i direktor Boris đogo sa druge strane.

-RK Borac Mtel mora da ima poseban tretman. Riječ je o kolektivu sa dugom i svijetlom tradicijom, koji nas može dostojno predstavljati u Evropi. Iako je budžet Ministarstva smanjen za 32%, sve strukture kluba su svojim radom zaslužile da dobiju isti pomoć kao i prošle godine. Taj iznos je 70 000 KM, a mi ćemo pokušati da uštedimo na drugim mjestima. Nadam se da će i drugi pratiti naš primjer i pomoći Borcu, ali i da će ljudi u klubu nastaviti sa dobrim radom i napretkom - rekao je ministar Dragosavljević.

član uprave Banjalučana Zoran Kalinić zahvalio je na podršci Vlade.

-Ove godine obilježavamo jubilej 60 godina postojanja, i ta proslava, koja bi trebalo da se održi za vrijeme našeg turnira, biće dobra prilika da se sumira urađeno, ali i prezentuju nove ambicije. Imamo plan gdje bi klub trebalo da se nalazi u iduće dvije sezone, a nadam se da će nam Ministarstvo u tome pomoći. Ne mislim samo finansijski, nego i zakonodavno, jer Borac u budućnosti može da bude preduzeće, koje će proizvoditi igrače, trenere.... Za to su potrebna zakonska rješenja, a vjerujem da svi možemo da radimo na tome da se stvore preduslovi za to - naglasio je Kalinić.

Na kraju sastanka direktor Borac Mtel-a, Boris đogo, poklonio je ministru Dragosavljeviću crveno-plavi dres sa brojem 11, kao znak zahvalnosti za pomoć koju je Vlada pružila bh vicešampionima.

Napomena: Tekst preuzet iz Glasa Srpske.


The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.