Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Wednesday, June 19 2024 @ 11:30 pm UTC

RUKOMET: Borac eliminisan iz Kupa BiH

  • Contributed by:
  • Views:
    825
Rukometaši banjalučkog Borac Mtel-a završili su učešće u Kupu Bosne i Hercegovine. U dva meča od Borca je bolji bio Izviđač iz Ljubuškog. Rukometaši Borca u revanšu u Boriku savladali su Ljubušake 33-30, ali je to bilo nedovoljno za plasman jer su u prvom meču poraženi 28-24. Glavni uzroci ove eliminacije leže u katastrofalno sramnom suđenu Beširevića i Dautbegovića koji su tokom cijelog meča donosili odluke na štetu Borca, ali isto tako i slaboj igri rukometaša Borca i u odbrani i u napadu. Banjalučani su dozvolili Ljubušacima dosta lakih golova, a takođe su u napadu bili bezidejni.

Borac je dobro otvorio revanš. U 18. minuti poveo je 12-8, potom i 13-9, ali je onda došlo do opuštanja pa su gosti u 24. minuti napravili seriju 4-0 i stigli do izjednačenja 13-13.

Poečtak drugog poluvremena pripada Izviđaču koji u 36. minuti vodi 20-18. Borac je u tim trenucima igrao veoma loše u odbrani i bezidejno u napadu. Uvukla se i nervoza u redove Banjalučana.

Kada su u 49. minuti gostujući rukometaši poveli 27-25 mnogi su pomislili da je priča o proslaku Borca u daljnju završena. međutim, tada kreće furiozna serija Borca 5-0 koji za pet minuta od 25-27 stiže do 30-27. Prelomni trenuci dešavaju se pri vođstvu 32-29 kada je uz isključenje jednog rukometaša Borca i kluba banjalučkog tima kažnjena sa 2 minuta. U takvom odnosu snaga, sa dva igrača manje, Borac je uspio da povede 32-29, ali nije imao snage da stigne do željenih 5 golova razlike.

Najefikasniji kod Borca bio je Karačić sa 10 golova, a Halilbegović je postigao 5. U ekipi Izviđača najviše golova dao je Lovrenović 6.

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.