Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Wednesday, June 19 2024 @ 11:10 pm UTC

FUDBAL: Bilbija na meti Rasinga i ©alkea

  • Contributed by:
  • Views:
    716
Fudbaler novosadske Vojvodine i mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Nemanja Bilbija nalazi se na meti španskog Rasinga i njemačkog ©alkea, a klub iz Santandera je za njega navodno spreman da izdvoji milion evra. Ovu informaciju juče su prenijeli španski i engleski mediji, a navodi se da je španski klub, inače član Primere, jedne od najjačih liga na svijetu, već duže vrijeme zainteresovan za mladog fudbalera.

©to se ©alkea tiče, trener Feliks Magat je još u januaru od svojih skauta dobio sjajne preporuke za Bilbiju, te je pokušao da ga angažuje ali nije uspio.

Sada kada je Rasing ozbiljno "zagrizao", u njemačkom bundesligašu su se prepali da bi mogli ostati kratkih rukava, pa su najavili da će vrlo brzo stići i njihova konkretna ponuda za mladog bh. internacionalca.

Fudbalski dragulj za oko fudbalskih skauta zapao je još dok je nosio dres banjalučkog Borca. S njim u timu, banjalučki klub je sjajno odigrao proljećni dio sezone 2008/2009 Premijer lige BiH, kao i jesenji dio ove sezone, koji se završili na drugom mjestu sa bodom zaostatka za liderom ©irokim Brijegom.

Sjajne igre nisu mogle proći nezapaženo, tako da su ubrzo na adresu Borca stizale ponude iz dosta klubova, a ni tadašnji selektor fudbalske reprezentacije BiH Miroslav - ćiro Blažević nije ostao imun, pa je dolazio u Banjaluku da se lično uvjeri u njegove kvalitete. Ipak, Bilbiju su problemi sa zdravljem spriječili da se pokaže pred Blaževićem.

U januaru je iz Borca prešao u novosadsku Vojvodinu, gdje je dočekan kao veliko pojačanje. Nije mu dugo trebalo da se u dresu "lala" iskaže jer je na zimskim pripremama novosadskog kluba u Antaliji postigao čak pet golova, a i u prvenstvu Srbije je jedan od najbolje ocijenjenih igrača kluba iz Novog Sada.

Pred Bilbijom, koji je prošle godine izabran za najboljeg sportistu RS i najtalentovanijeg sportistu BiH, je svijetla budućnost, a ako se prema najavama na ljeto ostvari transfer u ©paniju, biće to velik korak ka ostvarenju ovog cilja.

Nemanja Bilbija juče nije bio dostupan na telefon, tako da nismo bili u mogućnosti iz prve ruke da čujemo informacije u vezi s interesovanjem španskog i njemačkog kluba.

Napomena: Tekst preuzet iz Nezavisnih novina

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.