Who's Online

Guest Users: 3

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Tuesday, November 28 2023 @ 06:52 pm UTC

KONJIčKI SPORT: Balkanska liga na čokorskim poljima

  • Contributed by:
  • Views:
    1,622
Konjički klub čokorska polja biće domaćin drugog kola Balkanske lige u dresurnom jahanju, koje će biti održano od 3. do 7. jula ove godine. Biće to prvo takmičenje u konjičkom sportu koje se održava u Republici Srpskoj i BiH, a osim domaćina, kome će ovo biti debitantski nastup uopšte, učešće su najavili i konjički savezi iz svih balkanskih zemalja. - čast da bude prvi organizator ovakvog takmičenja u RS i BiH ima Konjički klub čokorska polja, koji svojim rezultatima koje je postigao za kratko vrijeme postojanja, kao i kapacitetima koje je stvorio, to i zaslužuje - kaže predsjednik Upravnog odbora KK čokorska polja, Milutin Jović.

On kaže da će domaćini učestvovati sa dva grla.

- Angažovali smo instruktora iz Niša i ozbiljno se pripremamo za prvo takmičenje - dodao je Jović.

Pravo učešća na balkanskom šampionatu imaju klubovi, takmičari i takmičarski konji koji su registrovani za takmičenje 2010. godine od strane nacionalnih saveza za konjički sport, za olimpijske i FEI discipline konjičkog sporta, u svojoj uzrasnoj kategoriji.

Takmičenje za 2010. odvijaće se po protokolu Balkanske dresurne lige koju čine savezi BiH, Srbije i Hrvatske, a koju su potpisale sve tri članice. Za sve što nije definisano ovim protokolom primjenjivaće se međunardni FEI pravilnik za dresuru.

Osim takmičarskog dijela programa u okviru ove manifestacije biće održane i brojne druge aktivnosti na temu konji, kao što su likovna kolonija, konkurs za đake osnovnih škola s temom djeca i konji, konkurs za najbolju fotografiju vezanu za temu čovjek i njegovi prijatelji, konj i pas, muzički koncert s pjesmama o konjima i učesnicima koji su na neki način vezani za konjaništvo, organizovanje daljinskog jahanja za zainteresovane, učešće folklornih grupa, kao i brojne druge aktivnosti.

Napomena: Tekst preuzet iz Fokusa

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.