Who's Online

Guest Users: 11

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, December 03 2023 @ 12:50 am UTC

FUBAL: Grahovac nova nada Borca

  • Contributed by:
  • Views:
    1,041
Imao je Borac u svojoj dugoj istoriji velikih fudbalera, od Tome Kneza, pa preko Husnije Fazlića i Abida Kovačevića, do trofejne generacije koja je 1988. godine osvojila Kup Jugoslavije, te posljednjeg bisera grada na Vrbasu, Nemanje Bilbije, koji je ove zime završio u novosadskoj Vojvodini. Međutim, niko sa 17 godina nije skrenuo pažnju na sebe kao Srđan Grahovac, Borčev vunderkind i po najavama trenera Zorana Marića jedan od oslonaca igre u nastavku sezone. - Sve je došlo nekako spontano. U zvaničnim utakmicama za Borac sam debitovao jesenas u prvom kolu baš s Laktašima. Trijumfovali smo, pa neka se bliska prošlost i sada ponovi, neću imati ništa protiv. Iako ovu ekipu mnogi gledaju s dozom rezerve, pokazaćemo da su nas prerano otpisali. Vukobratović, Stevanović i ostali su kvalitetni igrači, a ono što Vukelja pokazuje na treninzima do sada još nisam imao prilike da vidim. Radi se o strašnom igraču. Nadam se da će to pokazati i na terenu. Laktaši sigurno padaju, za to ne treba brinuti - kaže mlađani Grahovac, koji će već u subotu imati direktni duel na terenu s dojučerašnjim kapitenom, Darkom Ljubojevićem.

- ©ta reći o Ljubojeviću. Igračina, i to kakava, ali ne plašim se tog duela. Mnogo više me brine u kakvom će stanju biti teren Gradskog stadiona. Nama odgovora brza, pas igra, ali bez obzira na sve, obradovaćemo naše vjerene navijače. Ne treba da se brinu, Evropa nam neće izmaći. Ljeto u Banjoj Luci biće u znaku crveno-plave boje i nadam se lijepe međunarodne priče - puca od optimizma Srđan Grahovac, koji je prošlog ljeta na pripremama na Zlatiboru u duelu s Crvenom zvezdom sa 16 godina i 10 mjeseci ponio kapitensku traku matičnog kluba.

On je prošao i sve mlađe selekcije Borca, kao i reprezentativne, a danas je standardni član selekcije (U-19).

- Borac je moj klub, Banja Luka moj grad i želim da ostavim trag baš ovdje. Ugovor s Borcem veže me još dvije i po godine i siguran sam da ću se do odlaska radovati nekom trofeju. Trebalo bi da ih bude što više. Prvo afirmacija s matičnim klubom, a poslije... - ostao je zagonetan na kraju Srđan Grahovac, prvotimac Borca.

Otklonjena je i dilema termina utakmica s Laktašima, koja će se, ipak, igrati u dnevenom terminu u subotu, s početkom od 14.30 časova na Gradskom stadionu. Dan ranije, u petak, u Trofejnoj sali u 12.30 časova biće održana pres-konferencija.

Napomena: Tekst preuzet iz Fokusa

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.