Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Tuesday, February 27 2024 @ 04:47 am UTC

ODBOJKA: Evropski šampionat za juniorke u Banjaluci

  • Contributed by:
  • Views:
    711
Pripreme za odbojkaško Prvenstvo Balkana za juniorke koje će biti održano u Banjoj Luci posljednje nedjelje avgusta već su počele. Tehnički organizator i domaćini biće novoosnovani Odbojkaški klub u Banjoj Luci BL volej i OS RS. Sportski direktor ovog kluba, Duško Ovuka, kaže da će šampionat biti odigran u dvorani "Borik", ali da su i tu potrebne određene pripreme. Naime, u ovoj dvorani već odavno se ne igra odbojka, pa ni teren nije prilagođen ovom sportu.

- činjenica je da je "Borik" jedna od rijetkih velikih dvorana na ovim prostorima koja nema prilagođen teren za odbojku, ali činjenica je i to da se banjolučki klubovi nisu ni trudili da im to treba. Mislim da je posljednji put do sada u "Boriku" odbojkaška utakmica odigrana 1996. godine, u okviru Kupa RS. Dvije godine prije toga teren je prilagođen za odbojku za turnir koji smo tu organizovali, ali kasnije kada je dvorana renovirana nestao je taj teren. Biće potrebno nekoliko zahvata, ništa preveliko. Moraće se prilagoditi parket ili ćemo pozajmiti terafleks podlogu. Dvoranu smo obavijestili o tome i sada samo čekamo zvaničnu potvrdu tehničke komisije Balkanske asocijacije da ćemo biti domaćini - rekao je Ovuka.

On kaže da je u toku formiranje organizacionog odbora i preliminarne pripreme, a ovaj događaj bi trebalo da oživi odbojku u Banjoj Luci.

- Osnovali smo i gradski savez. Trenutno postoje četiri kluba i svi se nadamo da će ubrzo Banja Luka imati kvalitetnu ekipu koja će se takmičiti i u najvišem rangu takmičenja - dodao je Ovuka.

Napomena: Tekst preuzet iz Fokusa

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.