Who's Online

Guest Users: 1

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, December 03 2023 @ 01:44 am UTC

RUKOMET: Ništa od povratka Golića

  • Contributed by:
  • Views:
    608
Sapunica koja se odvijala na relaciji Nebojša Golić - Rukometni klub Borac m:tel dobila je epilog kakvog su se mnogi Banjolučani i pribojavali - nije postignut dogovor. Prelazni rok je završen, a jedan od najboljih bh. srednjih bekova boravi u gradu na Vrbasu i povremeno trenira s "crveno-plavima". - Nakon Bosne moja želja je bila da obučem crveno-plavi dres. To se nije desilo, završen je prelazni rok, saradnja nije postignuta. Ne znam gdje je zapelo. Imam vreman do ljeta da razmišljam šta i kako dalje. Trener Draško Budiša mi je dozvolio da treniram s ekipom, te tako prolaze moji dani - priča Golić.

Bivši igrač Metaloplastike, Sintelona, njemačkog Veclara i reprezentativac Jugoslaviije razmišlja da okonča aktivnu igračku karijeru.

- Ostaću u rukometu, aktivno, kao igrač možda ne, ali pasivno sigurno da. Davno sam donio odluku da neću više igrati za neki inostrani klub. Možda u obzir mogu doći ekipe iz regiona, Slovenije... Ali. kako vrijeme odmiče i to rješenje postaje manje vjerovatno. Borac je bio moj prioritet, završilo se tako kako jeste, ali ko zna šta život nosi - dodaje Golić.

Rođeni Banjolučanin osvrnuo se na trenutnu situaciju u klubu.

- Finansijska situacija kluba nikada nije bila bolja i na tome treba čestitati zaslužnim ljudima. Ipak, kada su rezultati u pitanju ne smijemo na osnovu jednog poraza odmah u prvi plan stavljati negativne parametre. Ekipi i treneru treba dati vremena da ostvare zacrtano i ja vjerujem da oni to mogu. Tim je pojačan, tu su kvalitetni igrači i sada samo treba pustiti vrijeme da učini svoje. U svakom slučaju želim im sve najbolje - rekao je Nebojša Golić.

Napomena: Tekst preuzet iz Fokusa

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.