Who's Online

Guest Users: 4

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, December 03 2023 @ 01:13 am UTC

RUKOMET: Dejana Knežević u konkurenciji za najbolju sportistkinju BiH

  • Contributed by:
  • Views:
    617
Dejana Knežević, rukometašica Borca, rođena je 9. marta 1985. godine u Banjaluci, gdje se počela baviti ovim sportom. Kneževićeva iz godine u godinu igra sve bolje. Nakon Banjaluke i Vrbasa, 2004. godine je zaigrala za Borac s kojim je protekle tri sezone osvajala titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a posljednje dvije sezone i Kup BiH. Banjalučanke gotovo da nemaju konkurenciju u BiH, a jedna od najzaslužnijih za takvu igru Borca upravo je Dejana, koja se zahvaljujući odličnim igrama našla u konkurenciji za najbolju sportistkinju u izboru koji organizuju "Nezavisne novine" u saradnji sa Radio-televizijom BiH.

"Prija mi što sam u konkurenciji za najbolju sportistkinju BiH, ali iskreno, bila sam iznenađena odlukom žirija, jer sebe tako ne doživljavam. Ne volim da se eksponiram, ali drago mi je što sam među kandidatkinjama za najbolju sportistkinju. Bilo bi mi drago da je na mom mjestu bilo koja djevojka iz kluba. Uvijek se trudim da pružim sto odsto svojih mogućnosti i da konstantno napredujem. Tako će biti dok god igram rukomet. Priznanja su lijepa, ali znaju i da se obiju o glavu, tako da je najvažnije da se radi maksimalno", rekla je Dejena Knežević, koja se i ove sezone sa saigračicama bori za duplu krunu.

Banjalučanka, koja igra na poziciji lijevog krila, rukometom se počela baviti sa osam godina. Od tada je bilježila odlične nastupe za klub, osvajala osim titula i kup takmičenja brojne turnire, ali i nastupila za reprezentaciju. Sa Borcem je nastupala i u Kupu EHF, Kupu pobjednika kupova i čelendž kupu.

Svečana manifestacija proglašenja najboljih sportista BiH u 2009. godini biće održana 16. decembra u sarajevskom hotelu "Holiday Inn".

Napomena: Tekst preuzet iz Nezavisnih novina
  • RUKOMET: Dejana Knežević u konkurenciji za najbolju sportistkinju BiH
  • 0 comments
  • Create New Account

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.