Who's Online

Guest Users: 11

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, June 21 2024 @ 02:38 am UTC

KO©ARKA: ©ampion Alf-om proizvodi košarkaške talente

  • Contributed by:
  • Views:
    1,079
Banjolučki Košarkaški klub ©ampion Alf-om već šest godina uspješno radi s mlađim uzrasnim kategorijama, a osim što sve njegove selekcije postižu dobre rezultate u šampionatima RS i BiH, jedan od ciljeva jeste i usmjeravanje talenata prema jačim klubovima. Banjolučani su ove godine dvojicu svojih košarkaša slali na probu u Hemofarm, odlakle, prema riječima trenera, Nenada Ignjatića, stižu pozitivne reakcije. - Oni su još mladi za odlazak, ali ocjene su pozitivne. Uz to, bila je priča o uspostavljanju saradnje s ovim klubom, pa idemo ka tome - kaže Ignjatić.

Prvi tim ©ampiona i ove sezone takmičiće se u Drugoj ligi RS, Grupa Zapad, dok i mlađe selekcije uspješno nastupaju u Prvenstvu RS.

- Prvi tim sastavljen je isključivo od igrača koji su potekli iz našeg kluba, to su naši kadeti i juniori, a najstariji košarkaši su dvojica devetnaestogodišnjaka. I ove godine najmlađa smo ekipa u Drugoj ligi, tako je unazad četiri sezone, koliko igramo ovo takmičenje. Bez obzira na mladost, ali i to što nam ambicije nisu vezane za plasman u viši rang, uvijek smo pri vrhu - objašnjava trener ©ampion Alf-oma, te dodaje da je osnovni cilj ovog kluba afirmacija igrača i usmjeravanje ka jačim ekipama.

- Konstantno u našim redovima imamo reprezentativce BiH u kadetskom i juniorskom uzrastu. Otkrivanje i usmjeravanje talenata naš je prioritet.

I u ©ampion Alf-omu, kao i drugim klubovima koji su bazirani na rad s mladima, smatraju da ovdašnji talenti još uvijek ne dobijaju šansu u domaćim klubovima, te da se takva situacija mora mijenjati.

- Jedan od razloga takvog stanja jeste i činjenica da se igrači iz okruženja, Srbije i Hrvatske, ne smatraju strancima već domaćim košarkašima, ali raduju priče da će se i to mijenjati, što bi bilo odlično za naše mlade snage. U tome je perspektiva i igrača i klubova - smatra Ignjatić.

On kaže da u Banjoj Luci postoji saradnja klubova koji rade s mladima, te da nema zavisti, iako su svi na istom zadatku, otkrivanju talenata.

- Ne postoji nekakav direktan dogovor, ali naš klub sa svima ima dobre odnose, igramo prijateljske utakmice i korektno sarađujemo.

Ignjatić ističe da je želja svih njih da u Banjoj Luci postoji jak premijerligaš prema kojem mogu da usmjeravaju svoje igrače.

- Svima nama je u interesu da Borac bude jak klub i da djecu šaljemo ka njemu, svi klubovi u okruženju imali bi koristi od toga. Borac treba da bude lider, da jednog dana igra evropsko takmičenje i nadamo se da će tako uskoro biti - zaključuje priču trener ©ampion Alf-oma, Nenad Ignjatić.

Napomena: Tekst preuzet iz Fokusa

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.