Who's Online

Guest Users: 3

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, June 16 2024 @ 07:04 pm UTC

RUKOMET: Blažević odbranio 7 sedmeraca

  • Contributed by:
  • Views:
    590
Junak Borčeve pobjede nad Zrinjskim (27:28) bio je golman Banjolučana Mario Blažević, koji je odbranio sedam sedmeraca od 11 dosuđenih za tim iz Mostara. Domaćin je iskoristio samo jedan, a vicešampion BiH kući se vratio s tri veoma važna boda. - Nikada prije ni na jednoj utakmici nisam odbranio toliko penala i ovo je moj rekord, na šta sam ponosan. Pamtim da sam na utakmici Kupa EHF s mađarskim Dunaferom odbranio pet penala. Tada sam nastupao za Madeiru iz Portugala i iz dvije utakmice imao sam skor od osam odbranjenih sedmeraca. Ipak, to nije bio ni približno dobar osjećaj kao ovaj u Mostaru. To je jednostavno bio moj dan. Dobio sam inspiraciju, a naprijed me je tjerao inat i želja da se kući vratimo s bodovima, posebno nakon svih ovih dešavanja vezanih za klub u proteklo vrijeme. Prvo sam odbranio jedan, pa sam primio drugi, onda sam vezao tri i tada mi se činilo da mogu sve. I protivniku nije bilo jasno šta se dešava. Vjerujem da su s velikom tremom pucali na gol, u stvari, nisu više gađali gol, nego stative i prečke - rekao je Blažević, koji je u svojoj trinaestogodišnjoj karijeri, pored Borca, bio i član skopskog Vardara, beogradskog Partizana i portugalske Madeire.

Iskusni čuvar crveno-plave mreže dodaje kako mu mnogo pomažu savjeti iskusnog Mehmedalije - Dade Mulabdića.

- Do sada sam uvijek sarađivao sa iskusnim trenerima, od Dragana đukića i Aleksandra Donera, preko Veselina Vujovića i Marka Isakovića, ali nikada niko kao Mulabdić nije znao pogoditi momenat kada i na koji način da mi da savjet. Svoje veliko iskustvo zna prenijeti na pravi način. Na tome sam mu zahvalan. Jedva čekam sljedeći meč, jer sam pun samopouzdanja - dodaje Blažević, koji je između stativa stao na školskom turniru.

Njegov prvi susret sa sportom bio je u kimonu. Karateom se bavio sedam godina, a onda je upoznao čari rukometa.

- Bilo je to na nekom školskom turniru. Bio sam ljut na saigrače i na golmana, pa sam tražio da ja stojim na golu. I upalilo je. Kasnije su me Goran Malić i Igor Rađenović, moji školski drugovi, zvali da sa njima krenem na treninge, jer su oni već bili u Borcu. Otišao sam, ali sam se nakon dvije godine ponovo vratio karateu. Ipak, rukomet je presudio i u Borac sam došao kao devetnaestogodišnjak, kada sam i po prvi put potpisao profesionalni ugovor. Moje ambicije su i sada vezane samo za Borac, jer sam saglasan s planovima Uprave i nadam se da dolaze bolji dani za naš klub - rekao je prvi čuvar mreže Borca m:tel, Mario Blažević.

Napomena: Tekst preuzet iz Fokusa

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.