Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Wednesday, June 19 2024 @ 11:07 pm UTC

FUDBAL: Stojnić i dalje optimista

  • Contributed by:
  • Views:
    579
Ni gostovanje u Travniku nije se posrećilo Borcu. Drugi meč zaredom, poslije Prijedora, izabanici trenera Velimira Stojnića napustili su pognute glave, ali šef Stručnog štaba lidera šampionata BiH neće ni da čuje da je u pitanju kriza rezultata ili igre. - Pobjede i porazi sastavni su dio igre. Lopta je okrugla i baš zato nepredvidiva. Međutim, glavu gore i dalje smo prvi poslije 10 odigranih kola! Nismo visoko poletjeli poslije pobjeda, pa nećemo nisko pasti poslije poraza. Ne treba zaboraviti da smo šest puta igrali na strani, a samo četiri puta na Gradskom stadionu, od toga dva puta pred praznim tribinama. Do kraja jeseni još je pet kola. Očekujem tri pobjede kod kuće (Sloboda, Velež i Sarajevo), a na strani šta napravimo. S Modričom i Olimpikom možemo se nadigravati, pa šta bude. Ako se prisjetimo, nijednog trenutka nisam govorio o tituli, ali to ne znači da ćemo je bez borbe prepustiti - otvorio je dušu Velimir Stojnić, okrećući se odmah revanš utakmici osmine finala Kupa BiH, gdje Borac brani prednost od dva pogotka u ©irokom Brijegu.

- ©iroki je odlična ekipa, ako ne i najbolja u BiH, ali ne samo igrački, nego i organizaciono, s tri vještačka terena koja su mu na raspolaganju 24 časa. S druge strane, mi poslije dva dana vremenskih neprilika u Banjoj Luci nemamo gdje trenirati! To je naša stvarnost, ali od nje ne možemo pobjeći. Ne tražim alibi, ali treba imati i te parametre u vidu, kao i činjenicu da smo mi bez obzira na sve taj isti sastav ©irokog Brijega dva puta savladali. Možemo i treći put, ali isto tako i izgubiti - nastavio je Stojnić.

Trener banjolučkog premijerligaša još jednom se osvrnuo na poraz u Travniku.

- Ovaj put izostao je rezultat, sve ostalo bilo je onako kako smo planirali. Očekivali smo i agresivnu igru domaćina, pa čak i grubu, što se vidjelo po pogibljenim startovima nad Bilbijom, Kajkutom i Vranješom. Mi svoje prilike nismo iskoristili, a, s druge strane, Travničani su stigli do prednosti ni iz čega i poslije niza grešaka. Nisam ljut, ali opet ću ponoviti da Borac na raspolaganju ima 24 jednaka igrača i da nema nezamjenjivih. Zvijezde mi ne trebaju, hoću one koji će ginuti za dres kluba koji nose - poručio je Velimir Stojnić, trener lidera Premijer lige.

Napomena: Tekst preuzet iz Fokusa

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.