Who's Online

Guest Users: 1

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Wednesday, June 19 2024 @ 10:12 pm UTC

PLIVANJE: Do daljnjeg otkazano otvaranje bazena i plivački miting

  • Contributed by:
  • Views:
    608
Međunarodni plivački miting Banjaluka open 2009, koji je trebalo da bude održan 31. oktobra i 1. novembra, odgođen je, jer gradski olimpijski bazen još nije dobio upotrebnu dozvolu. Zvanično otvaranje novog olimpijskog bazena, koje je najavljeno za 5. oktobar, produženo je do daljnjeg dok se ne završi sva potrebna dokumentacija.

Aleksandar Cvijanović, tehnološki direktor Zavoda za izgradnju, rekao je da je tehnički prijem objekta završen, kao i da je Zavod završio svu potrebnu dokumentaciju, koja je neophodna da objekat bude pušten u upotrebu. Cvijanović je dodao da je preostalo još samo formalno izdavanje upotrebne dozvole, za koju je nadležno Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, nakon čega će izvođač radova objekat predati njegovom budućem vlasniku.

"Nakon sastanka sa Upravom novoizgrađenog zatvorenog bazena, odlučeno je da se organizacija trećeg međunarodnog mitinga odgodi. U predviđenom terminu nije moguće organizovati miting, jer bazen nema upotrebnu dozvolu, kao ni dovoljan broj radnika, koji su obučeni da rade na bazenu. Takođe, globalna finansijska kriza utiče na punjenje gradskog budžeta i stoga su smanjeni troškovi finansiranja ovog sportskog objekta", rekao je ®eljko Panić, iz Plivačkog kluba Olimp, koji je organizator mitinga.

Administrativna služba grada Banjaluka, takođe zbog finansijske krize, smanjila je podršku mitingu sa 8.000 na 4.000 konvertibilnih maraka. Treći međunarodni miting koji organizuje Olimp, trebalo je da bude održan u maju, ali je odgođen za oktobar, upravo zbog renoviranja bazena.

"Morali smo ponovo da odgodimo takmičenje, jer nije u redu da zavlačimo plivače, koji su trebali da dođu iz inostranstva. Zbog odgađanja se izvinjavamo i sponzorima, ali nadam se, da ćemo nastaviti saradnju", dodao je Panić.

Naredni miting će biti održan 29. i 30. maja 2010. godine i biće u kalendaru LEN-a.

Da li će, i koliko, banjalučki plivački klubovi plaćati za korištenje bazena, još nije poznato, ali Plivački savez grada Banjaluka uputiće dopis Javnom preduzeću "Akvana", kojem je grad Banjaluka dao bazen na korištenje i održavanje.

"Uputićemo dopis sa prijedlogom da klubovi dobiju besplatan večernji termin od 19.30 do 21.30 časova, a da ukoliko neko želi dodatne termine plati", rekao je Panić, predsjednik Plivačkog saveza grada Banjaluka.

Napomena: Tekst preuzet iz Nezavisnih novina
  • PLIVANJE: Do daljnjeg otkazano otvaranje bazena i plivački miting
  • 0 comments
  • Create New Account

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.