Who's Online

Guest Users: 8

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, June 21 2024 @ 12:06 am UTC

FUDBAL: Stojnić smeta FS BiH

  • Contributed by:
  • Views:
    606
Trener banjalučkog Borca i selektor kadetske reprezentacije Velimir Stojnić vratio se iz Velsa prije nego što je kadetska ekipa odigrala svoj zadnji meč, sa Islandom (1:1), pa su se pojavile spekulacije da bi zbog toga mogao biti sankcionisan od F/NS BiH. Stojnić je sjedio na klupi Borca u subotu na gostovanju kod Rudar Prijedora.

"Zbog obaveza u klubu morao sam da se vratim. Nakon dva odlična rezultata, zajedno sa svojim pomoćnicima sam razradio taktiku za treći meč i igračima objasnio kako treba da se postave na terenu, u potpunosti sam organizovao utakmicu. Igrače u reprezentaciji sam ja pozvao i logično je da imam potpuno povjerenje u njih i stručni štab. Bio sam ubjeđen u povoljan rezultat, a i telefonom sam se čuo sa svojim pomoćnicima", rekao je Stojnić i dodao da je morao da brine za svoju egzistenciju i da nije napustio reprezentaciju:

"Moram da gledam od čega ću da živim i pošto primam platu i zaposlen sam u Borcu, morao sam da se vratim i radim svoj posao. U reprezentaciji nisam plaćen, iako bi po ugovoru trebalo da dobijem određeni honorar, koji nisam dobio odavno, a razlog tome ne znam. Nisam napustio reprezentaciju, to je teška riječ. Morao sam da odem zbog obaveza u klubu."

Reprezentacija se kao drugoplasirana ekipa sa tri boda plasirala na završni turnir, a ovo je ukupno treći put da se pod vođstvom trenera Borca ostvario odličan uspjeh.

"Nekome očigledno smeta uspjeh koji treću godinu zaredom pravim sa ovim momcima. Ovakav uspjeh na našim prostorima je za Nobelovu nagradu. Niko iz Saveza me nije nazvao da mi čestita. Kad su momci bili povrijeđeni, niko nije zvao da pita kako su i kako teče oporavak", izjavio je trener Borca i dodao da nije još stupio u kontakt za ljudima iz Fudbalskog/Nogometnog saveza BiH:

"Nisam uspio da telefonski stupim u kontakt sa njima jer je do njih teško doći. Mislim da sam uradio svoj posao, a neka onda oni odluče šta će dalje raditi."

Trener "crveno-plavih" se zatim osvrnuo na žrijeb osmine finala Kupa RS u kome je naredni protivnik trebinjski Leotar.

"Borca izgleda prati peh. Nakon što u Kupu BiH za protivnika imamo najjaču ekipu i u Kupu RS smo dobili jakog protivnika, ekipu Leotara. Utakmica će biti odigrana u Trebinju i biće to veoma težak meč. U utakmicu ćemo da uđemo maksimalno ozbiljno i uz dodatni napor pokušaćemo da prođemo dalje", rekao je Stojnić i dodao:

"Radimo na oporavku ekipe, želimo da je opet podignemo na noge. ®elimo da povrijeđene igrače vratimo u trenažni proces i da što jači uđemo u nastavak sezone. Imamo 15 dana da se oporavimo u potpunosti i da napunimo baterije. ©to se tiče Nemanje Bilbije, on trenira sa ekipom, a da li će nastupiti, to ćemo da odlučimo pred utakmicu."

Napomena: Tekst preuzet iz Nezavisnih novina

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.