Who's Online

Guest Users: 3

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, June 21 2024 @ 01:41 am UTC

FUDBAL: Ništa od ukidanja ili pomjeranja Premijer lige

  • Contributed by:
  • Views:
    545
Nakon stravičnih događaja u ©irokom Brijegu i ubistva navijača Sarajeva, Vedrana Puljića, pojavila se informacija o mogućem ukidanju ili pomjeranju termina Premijer lige BiH. Danas je odbačena takva mogućnost. Fudbalski savez Bosne i Hercegovine odbacio je mogućnost promjene termina odigravanja prvenstvenih utakmica Premijer lige BiH, a pogotovo ukidanja takmičenja.

"Svi oni koji to predlažu žele sakriti svoju odgovornost što nisu izvršili utjecaj da se donese zakon o sprječavanju nereda i što se na kvalitetan način ne implementira Zakon o sportu Bosne i Hercegovine", saopšteno je iz Fudbalskog saveza BiH.

Iz Saveza naglašavaju da pomjeranje termina nije moguće, jer se u tom slučaju ne bi mogao ispoštovati kalendar takmičenja koji je donesen prije početka prvenstva i pravovremeno prijaviti bh. klubovi za evropska takmičenja.

"Ukoliko bi se ukinula Premijer liga BiH automatski bi se ukinuo Savez i sve reprezentativne selekcije. To možda nekome i odgovara, ali sigurno ne odgovara stotinama hiljada fudbalera i njihovim porodicama", navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza BiH.

Nakon devt odigranih kola u Premijer ligi BiH vodeći je Borac sa 22 boda, pet više od drugoplasiranog Veleža. Banjalučani u sljedećem kolu gostuju u Travniku kod istoimene ekipe, a crveno-plave 21. oktorba očekuje i revanš meč protiv ©irokog Brijega u osmini finala Kupa BiH. U prvom meču bilo je 2-0 za Borac.

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.