Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, December 10 2023 @ 02:28 pm UTC

RUKOMET: Protiv Evroteka na pobjedu

  • Contributed by:
  • Views:
    597
Rukometaši Borca m:tel u subotu će od 20.15 časova u sportskoj dvorani "Borik" ugostiti holandski Evrotek Bevo, u prvoj utakmici prvog kola Kupa EHF. ©ef Stručnog štaba "crveno-plavih", Draško Budiša, ističe da je ekipa spremna za prvi okršaj sa holandskim predstavnikom.

- Maksimalno smo iskoristili pripremni period, definisali tim za sljedeću sezonu, a na parket će istrčati najspremniji igrači. Gosti igraju jako brz, moderan evropski rukomet, s veoma brzom realizacijom kontre i polukontre, dok odbranu najčešće igraju 6-0, 5-1. Vjerujem da ćemo im se taktički dobro suprotstaviti, a plasman u drugo kolo odlučiće revanš meč u Holandiji. Imaju jako kvalitetnog igrača na poziciji lijevog beka, koji je ujedno i kapiten ekipe, te srednjeg beka, koji ima dobru saradnju s pivotom, međutim, to nas ne brine, jer smo spremni na sve moguće taktike - rekao je Budiša.

Banjolučani sa Holanđanima neće moći računati na usluge Ivana Karačića, koji se oporavio od povrede kažiprsta, ali nije u formi.

- Takmičenje na evropskoj sceni nagrada je ekipi Borca za dobre rezultate u minuloj sezoni i siguran sam da će moji saigrači tu priliku znati iskoristiti. Mlada smo ekipa i vjerujem da postoji mala doza nervoze, koju ćemo, nadam se, eliminisati već u prvim minutima susreta. Imamo kvalitet za prolaz u drugi krug, a sve ostalo doći će samo po sebi - rekao je Karačić.

Revanš susret na programu je 12. septembra u Holandiji, a Banjolučani će 11. septembra krenuti put Beva. Meč u Banjoj Luci sudiće rumunski par Eugen Marijan State i Vasil Pavel, dok će ulogu delegata obaviti ®eljko Krajc iz Hrvatske.

Vicešampione BiH na ovaj put pratiće ministar porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, Proko Dragosavljević, predsjednik Skupštine grada Banje Luke, Slobodan Gavranović, zamjenik gradonačelnika, Jasmin Komić, predsjednik RK Borac m:tel, Igor Babić, sa članovima struke i ljekarskim osobljem.

Napomena: Tekst preuzet iz Fokusa

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.