Who's Online

Guest Users: 4

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, December 03 2023 @ 01:10 am UTC

FUDBAL: Talenti u Borcu

  • Contributed by:
  • Views:
    760
Sedam dana prije početka sezone, banjolučki premijerligaš pojačao je svoje redove sa četiri mlada reprezentativa Srbije i BiH, najavivši tako stvaranje jakog tima, koji bi, kako sada stvari stoje, trebalo da ima najmlađu ekipu u ligi. Riječ je o Nikoli Konjeviću, Josipu Crnjcu, Igoru Mišanu i Toniju Markiću. - Konjević je igrač sredine terena, kadetski i juniorski reprezentativac BiH, 1991. godište i prošao je omladinsku školu beogradskog Partizana. Crnjac dolazi iz ©irokog Brijega, igra na poziciji lijevog bočnog i takođe je juniorski reprezentativac BiH.

Mišan stiže iz OFK Beograda, 1990. godište i juniorski je reprezetnativac BiH, a prirodna pozicija mu je sredina terena. Posljednji od njih je Toni Markić, koji dolazi iz Zagreba, juniorski je kapiten selekcije BiH, ima izuzetnu visinu i igra na poziciji štopera. Ako njima dodamo naše mlade snage Grahovca, Gračanina, Sušca, Bilbiju, ne treba puno trošiti riječi kakvu budućnost ima ovaj tim Borca. Važno je napomenuti da oni u ovom trenutku nisu skupi, a klub bi jednog dana na njima mogao mnogo zaraditi - kaže Velimir Stojnić, kormilar Borca.

Najavljena generalka sa Slobodom u Novom Gradu otkazana je, a Stojnić navodi nekoliko razloga za to.

- Procjena je da smo odigrali dosta utakmica. Svi igrači imali su podjednaku minutažu, osjeća se zamor kod fudbalera, kao i psihološki momenat zbog neispunjenja obaveza prema većini igrači. Oni odmah ne mogu ući u meč stoodstotno spremni, pa samim tim dolazi do povreda, a to nam u ovom trenutku ne treba. Kombinovani tim će u nedjelju u ®eravici odigrati kontrolnu utakmicu s drugoligašem Jedinstvom i to je to, do starta s Laktašima - poručio je Velimir Stojnić, šef Stručnog štaba "crveno-plavog" tima.
Janjetović: I dalje uz klub

Spekulacija u pojedinim medijima da je predsjednik Skupštine SFP Borac, Milorad Janjetović, digao ruke od kluba, nasmijala je do suza prvog čovjeka premijerligaša iz Platonove ulice.

- Nikada više nisam bio uz klub nego sada. Stvaramo ekipu o kojoj će se pričati, a uz sve to imamo i podršku gradskih vlasti. Pohvalio bih i rad trenera Stojnića, s pomoćnicima, tek sada se vidi da je to bio pravi potez. Pojedinci će i sada pokušati stvoriti negativnu atmosferu, kao zimus pred Zrinjski, ali činjenice jasno govore da je Borac ovog ljeta izgubio samo od Crvene zvezde. Vidimo se u Laktašima, gdje u inat svima idemo po tri boda - poručio je Janjetović.

Napomena: Tekst preuzet iz Fokusa

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.