Who's Online

Guest Users: 3

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Thursday, December 07 2023 @ 12:50 pm UTC

RUKOMET: I Kornelija Klinac napušta Borac ?

  • Contributed by:
  • Views:
    887
©ef Stručnog štaba rukometašica Borca, Rade Unčanin, u narednoj sezoni neće moći računati na usluge Sabine Pehić, koja se ranije oprostila od Borčevog dresa, a pod velikim upitnikom je i nastup Kornelije Klinac, kojoj je istekao ugovor. Iako je direktor osvajača duple krune, Ranko Gligorić, izrazio želju da i u narednoj sezoni Klinac nosi crveno-plavi dres, iskusna rukometašica ističe kako je saradnja moguća pod uslovom da joj uprava kluba ponudi iste uslove kao i minule sezone.

- Bez obzira na to što sam u Banjoj Luci provela posljednje tri godine, i s ekipom osvojila sve što se moglo osvojiti, ja imam svoju cijenu ispod koje ne pristajem na novi angažman. Svjesna sam teške finansijske situacije, ali i drugi moraju biti svjesni da ja od tih primanja podmirujem svoje osnovne životne potrebe. Za Borac i Banju Luku me vežu lijepe uspomene, ali družba je družba, a služba je služba. Neću i ne mogu da igram za siću - istakla je Klinac.

Ona dodaje kako je bilo razgovora s klubom na temu produžetka saradnje, te je spremna da nastavi igrati u Borcu, ali samo pod jednim uslovom.

- Ukoliko mi se novčana primanja ne smanje u odnosu na prethodnu sezonu, vrlo rado ću ponovo obući Borčev dres.

Međutim, Skupština grada rebalansom budžeta smanjila je prihode klubu, a s tim dolazi i smanjenje plata rukometašicama, na šta ja neću nikada pristati. Izuzetno dobra i korektna saradnja s upravom kluba koju sam imala u protekle tri sezone kao i odlična atmosfera u ekipi jeste ono zbog čega Borac stavljam kao prvi klub za koji bih igrala - dodaje Klinac.

Iako je jedna od najboljih rukometašica BiH imala i drugih ponuda ona ističe kako je neke od njih na startu eliminisala.

- Za Ljubuški sam igrala pet godina, a poziv od njih mi je uslijedio nedavno. Međutim, bez obzira na divne odnose i s tim klubom, dres ovog premijerligaša ne izgleda mi primamaljivo. Kontakrirali su me i iz Ilidže, ali i to je po strani dok se i zvanično ne riješi moj status u Borcu. Do isteka prelaznog roka preostalo je još desetak dana, a ja sam osoba koja odluke donosi kao po pravilu u posljednjem trenutku, pa i ne čudi što još uvijek ne znam gdje i pod kojim uslovima ću igrati naredne sezone - rekla je Kornelija Klinac.

Napomena: Tekst preuzet iz Fokusa

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.