Who's Online

Guest Users: 9

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, December 03 2023 @ 12:40 am UTC

RUKOMET: Mladost odustala od Premijer lige BiH

  • Contributed by:
  • Views:
    642
®enski rukometni klub Mladost odustao je od takmičenja u Premijer ligi BiH, zvanična je odluka uprave ovog sportskog kolektiva. Mladost je u prethodnoj takmičarskoj sezoni kao šampion Prve lige RS izborila viši rang takmičenja, u kojem, prema riječima predsjednika Slavka Bibića, zbog teške materijalne situacije, ipak, neće nastupiti. - Rebalansom budžeta Skupštine grada umanjena su nam sredstva za 51 odsto, a nismo u mogućnosti da pronađemo sponzora tako da nam nije preostalo ništa drugo nego da istupimo iz Premijer lige BiH, a da u njega nismo pošteno ni zakoračili. ®alosno je što se takve stvari dešavaju, a posebno što smo prošlu sezonu završili bez poraza. Stiče se utisak, na osnovu teške situacije u kojoj se klubovi nalaze, da gradu nisu potrebni premijerligaši - rekao je Bibić.

On dodaje kako je Rukometni savez Republike Srpske obaviješten o ovoj odluci.

- Uputili smo zvaničan dopis u kojem smo obrazložili naše postupke, a na njima je da to proslijede u kancelariju Rukometnog saveza BiH u Sarajevu. Odluka o zamrzavanju svih aktivnosti kluba ne odnosi se samo na prvi tim već na rad s mlađim kategorijama, jer nismo u stanju pokrivati troškove sale Osnovne škole "Borisav Stanković" u Lazarevu - rekao je Slavko Bibić, predsjednik ®RK Mladost.

Generalni sekretar Rukometnog saveza Republike Srpske, Elvis Jaćimović, ističe kako bi upražnjeno mjesto u eliti BiH trebalo da popuni klub iz Prve lige Republike Srpske.

- Dobili smo dopis od ®RK Mladost o odustajanju od takmičenja u Prvoj ligi RS i Premijer ligi BiH. Ukoliko se stvari budu odvijale ovim tokom, upražnjeno mjesto u eliti BiH trebalo bi da popuni ®RK Leotar iz Trebinja kao drugoplasirana ekipa Prve lige Republike Srpske. Zvaničnu informaciju trebalo bi da imamo do kraja sedmice - rekao je Jaćimović.

Napomena: Tekst preuzet iz Fokusa

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.