Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Tuesday, February 27 2024 @ 03:34 am UTC

ATLETIKA: Kecman postavio novi rekord BiH na 400 m

  • Contributed by:
  • Views:
    795
Atletičar Borca Saša Kecman postavio je novi rekord BiH u trci na 400 metara pretrčavši ovu dionicu na mitingu u Varaždinu u vremenu od 48.22 sekunde. On je tako poslije punih 20 godina prvi atletičar koji je uspio da nadmaši dosadašnjeg rekordera, Duška Milutinovića, koji je trčao 48.26.

Kecman kaže da je iznenadio i sebe, ali da mu je to bio i najljepši poklon za rođendan.

- Nisam sebi mogao poželjeti ljepši poklon za rođendan. Međutim, trčao sam s povišenom temperaturom jer sam prehlađen, razmišljao da ne trčim, jer sam teško disao, ali na stazi sam iznenadio i sebe. Trčao sam protiv evropskog viceprvaka, i hrvatskog olimpijca ®eljka Vinceka, i pobijedio ga. Presrećan sam " ne krije sreću Saša Kecman.

Iako 400 metara do skoro nije bila njegova disciplina koju je trenirao Kecman se okušao i u njoj i shvatio da je bolje da se posveti najdužoj sprinterskoj dionici, nego 100 i 200 metara koje je trčao do sada.

- Ovo sam postigao s vrlo malo treniga. Nije bila moja disciplina, a prvi put sam se okušao u Zagrebu na mitingu gdje mi je cilj bilo osvajanje novčane nagrade. Bio sam drugi i onda sam shvatio da ću da se posvetim 400 metara. Tada sam trčao 49.02, a potom na Prvenstvu BiH 48.85 na kome sam pobijedio, kao i u trci na 200 metara. Potom sam na Kupu Evrope trčao u vremenu 48.68, i sada definitivno znam da se od sljedeće godine samo posvećujem ovoj dužini. Govorili su mi i od ranije da se okušam, ali nisam. Mislim da mogu mnogo da uradim i sljedeće sezone idem ispod 47 sekundi, recimo 46,80, to mi je glavni cilj " ističe Saša Kecman.

Do kraja sezone ostala su mu još neka takmičenja, a od naredne godine Kecman priželjkuje mnogo veća i jača prvenstva ili mitinge. On kaže da mu je glavni trener njegov otac, i da je za kvalitetan rad potrebno mnogo ulaganja.

- Da bi se napredovalo potrebno je mnogo novca, za putovanja na mitinge, za kvalitetnog trenera kakvog u BiH nemamo, za vitaminizaciju i pravilnu ishranu, za opremu... Ali, trudiću se da istrajem koliko mogu" zaključio je Saša Kecman, atletičar Borca, i prvak BiH na 60 metara u dvorani, na 200 i 400 metara.

Napomena: Tekst preuzet iz Fokusa

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.