Who's Online

Guest Users: 3

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, December 10 2023 @ 01:46 pm UTC

FUDBAL: Borac uskoro Akcionarsko društvo

  • Contributed by:
  • Views:
    617
Banjolučki fudbalski premijerligaš uskoro će postati prvi klub na prostorima BiH koji će izvršiti transformaciju kluba u akcionarsko društvo. Predsjednik Skupštine SFP "Borac", Milorad Janjetović, ističe da klub u narednom periodu očekuje dosta posla, a podrška u realizaciji tog projekta stigla je i od Ministra za porodicu, omladinu i sport u Vladi RS, Proke Dragosavljevića.

- Zajednički stav svih onih koji žele dobro klubu jeste transformacija. Upoznat sam s projektom, koji je najsličniji onome što je uradio splitski Hajduk. Budući dioničari trebalo bi konačno da skinu s dnevnog reda uvijek goruće pitanje, stalni izvor prihoda za nesmetan rad kluba. Posao je složen, ali uopšte ne sumnjam da će on biti priveden na pravi način, jer jasno smo stavili do znanja da FK Borac treba da bude brend Banje Luke, a samim time i Srpske - rekao je resorni ministar Proko Dagosavljević.

U najskorijem periodu, prije početka novog šampionata treba očekivati sazivanje Skupštine, koja će brojati 31 član. Pored uglednih privrednika u njemu će se naći mjesta i za predstavnike navijača, veterana kluba, medija. Novi saziv Skupštine treba odmah izabrati upravni odbor, koji će imati zadatak da formira radna tijela po dubini kluba.

- Današnje rukovodstvo kluba nije ni sumnjalo u podršku Vlade Srpske, kao i Administrativne službe grada Banja Luka, sa gradonačelnikom Dragoljubom Davidovićem na čelu. Formiran je pravni tim koji se bavi administrativnim pitanjima. Ovo je prilika da svi oni kojima je Borac na srcu učestvuju u izgradnji modernog evropskog kolektiva, koji će vrlo brzo postati prepozantljiv u širem regionu - kaže Janjetović, koji je dodao da sve ono što se bude dešavalo u klupskoj administraciji neće i ne smije da se odrazi na rezultate ekipe na zelnom terenu.

- Ekipa je imala veoma uspješne pripreme na Zlatiboru, a ovog vikenda gostuju u Vojvodini gdje će odigrati dvije prijateljske utakmice (Mladost i AIK). Cilj je ostvariti još bolji rezultat nego prošle sezone. Moramo biti realni i svjesni današnje teške ekonomske situacije u društvu, ali svim silama trudićemo se da se ona ne osjeti u klubu - poručio je Milorad Janjetović, predsjednik SFP "Borac".

Napomena: Tekst preuzet iz Fokusa

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.