Who's Online

Guest Users: 10

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, June 16 2024 @ 05:53 pm UTC

TENIS: Zimonjić i Tipsarević gostovali u Banjaluci

  • Contributed by:
  • Views:
    744
Banjalučani su juče bili domaćini teniskog spektakla. Gosti našeg grada i Teniskog kluba Borac bili su pobjednik Vimbldona u igri parova, Nenad Zimonjić, i reprezentativac Srbije, Janko Tipsarević. Oko hiljadu srećnika koji su došli do ulaznica mogli su uživo da posmatraju meč u kojem je rezultat bio u drugom planu, a prvenstveni cilj bila je popularizacija ovog sporta. Meč je, ako nekog interesuje, završen pobjeodm Tipsarevića 7-6.

Mnogobrojna djeca uživala je gledajući teniske asove. Nakon revijalnog meča polaznici teniske škole odigrali su i nekoliko poena sa svojim idolima, a potom ih i opsjedali za autograme.

Prije samog meča, Zimonjiću i Tipsareviću, upriličen je prijem kod Ministra za porodicu, omlaidnu i sport u Vladi RS, Porke Dragosavljevića.

"Drago mi je da ima puno dece koja se bave tenisom. ®eleo bih da im poželim sreću, da krenu našim stopama. Zahvalio bih se velikom prijatelju Bojanu Vujiću bez koga nas danas ne bi bilo u Banjaluci i naravno mistarstvu za sport u Vladi Republike Srpske, zatim TK Borac, jer da nije postojala inicijativa, teško bismo Janko i ja uspeli da uskladimo termine. Pošto sam bio u ovde u aprilu, lako sam ubedio Janka da dođe u ‘krajišku lepoticu", izjavio je dvostruki uzastopni pobednik Vimbldona u dublu, Zimonjić, a prenosi Mondo.

"Dosad sam dolazio u Banjaluku nekoliko puta na čelendžer. Imam dosta prijatelja u ovom gradu i uvek mi je drago da dođem. Ovo je prvi put da igram egzibicioni meč na Nenadov nagovor jer mi je preneo sjajne utiske iz posete u aprilu. Mislim da je ovo sjajna stvar. Ideja je da se što više ulagaže u mlade i investira unutar zemlje da ljudi ne bi morali da šalju decu sa 13-14 godina van zemlje u raznorazne kampove da treniraju", izjavio je Tipsarević, a prenosi Mondo.

U Teniskom klubu Borac presrećni su nakon odigravanja ovog revijalnog meča. Ističu da će ovo biti još jedan zamajac razvoju tenisa u Banjaluci i Republici Srpskoj. Novi zadatak za Vujića i ljude u TK Borac je dovođenje Novaka đokovića u Banjaluku. Nadamo se da ćemo i popularnog Noleta gledati uživo na našim terenima.
The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.