Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Saturday, December 09 2023 @ 11:41 pm UTC

KIK BOKS/BOKS: "Noć šampiona" drugi put

  • Contributed by:
  • Views:
    747
Bokserski spektakl "Noć šampiona", koji je odgođen prije deset dana zbog nevremena, biće održan večeras na Gradskom stadionu u Banjoj Luci. Glavna borba večeri biće ona za titulu profesionalnog prvaka svijeta u kik boksu (WKA federacija), disciplina lou-kik, u kategoriji do 86 kg, u kojoj će se naš najbolji kik bokser, Draženko Ninić, boriti sa Francuzom Hikemom Medoukalijem.

Banjolučki bokser Goran Delić braniće profesionalnu titulu u boksu (UBO verzija) u kategoriji 90,719 kg i napašće titulu prvaka svijeta u WBF, jednoj od najjačih federacija u boksu. Njegov protivnik biće je Mikele De Meo iz Italije.

U trećem meču, u kik boksu (WKA federacija), Denis Marjanović pokušaće će da se protiv Poljaka Kamila Sokolovskog u disciplini lou-kik do 90 kg domogne pojasa evropskog šampiona.

Draženko Ninić u bogatoj karijeri ima 28 mečeva, od čega 24 pobjede i četiri poraza, ali i pored svih trofeja kaže da bi mu kruna u WKA federaciji bila najdraža, pošto su se u ovoj verziji borili najbolji svjetski borci.

- Imam ogromnu želju da pobijedim, što ću pokazati u ringu - kaže Ninić.

Njegov protivnik, Medoukali, ima 28 godina, visok je 183 cm i do sada je imao 29 profesionalnih mečeva, od čega 24 pobjede i pet poraza. Bio je dvostruki svjetski prvak u kategoriji do 81 kg.

Optimista je i bokser Goran Delić, iako će za protivnika imati veoma jakog Italijana. De Meo ima 32 godine i iza sebe 10 profesionalnih mečeva, od čega je čak devet puta izlazio kao pobjednik, a samo jednom je bio poražen. Boksuje u kruzer kategoriji (do 90,719 kg) i u svijetu boksa poznat je pod nadimkom Crazy Bull.

- Radi se o trenutno najbolje rangiranom bokseru, koji u svojoj profesionalnoj karijeri ima samo jedan poraz. Međutim, spreman sam da odbranim krunu - kaže Goran Delić.

Denis Marjanović protiv Poljaka Kamila Sokolovskog u disciplini lou-kik (do 90 kg) pokušaće da se domogne pojasa evropskog šampiona. Poljski borac ima 22 godine, visok je 186 cantimetara i težak 90 kilograma. Do sada je radio 25 profesionalnih borbi, uz 17 pobjeda i osam poraza. Od značajnijih uspjeha treba izdvojiti da je Sokolovski dva puta uzastopno bio šampion Poljske u K1 (2007. i 2008. godine), potom u Muay Thai (2006 godine), a godinu dana kasnije u Meksiku na Amaterskom svjetskom prvenstvu osvojio je četvrto mjesto.

- Svjestan sam jačine rivala, ali se ne plašim, idem do kraja i, nadam se, krune - kaže Marjanović.

Pokrovitelji bokserskog spektakla jesu Vlada Republike Srpske i Administrativna služba Grada Banja Luka.

Napomena: Tekst preuzet iz Fokusa

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.