Who's Online

Guest Users: 1

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, June 21 2024 @ 04:05 am UTC

MALE OLIMPIJSKE IGRE: Afirmisani brojni sportski talenti

  • Contributed by:
  • Views:
    1,178
Završene su i šeste „Kruna Voda Male olimpijske igre Republike Srpske„ u organizaciji Ministarstva porodice, omladine i sprota. U šest različitih sportova, ovo takmičenje, okupilo je više od 1300 takmičara školskog uzrasta iz cijele RS. Održana su takmičenja u gimnastici, košarci, odbojci, atletici, rukometu i malom fudbalu. Povodom završetka ovog velikog događaja za mlade učenike i sportske talente donosimo Vam obraćanje ministra za porodicu, omlaidnu i sport u Vladi RS, Proke Dragosavljevića.

PROKO DRAGOSAVLJEVIć, ministar porodice, omladine i sporta u Vladi RS

Ministarstvo porodice, omladine i sporta uspješno je organizovalo 6. Male olimpijske igre Republike Srpske. Iz godine u godinu MOI RS postaju sve kvalitetnije i svestrano pokušavamo da uvedemo novine kako bismo poboljšali kvalitet kako školskog, tako i takmičarskog sporta Republike Srpske.

Prošlo školske godine promovisali smo liga takmičenje u odbojci i košarci na opštinskom nivou u okviru MOI RS, te je ovaj sistem takmičenja u Banjaluci i opštini Gradiška doveo do znatnog povećanja interesovanja učenika za takmičenja.

Ove školske godine smo nastavili sa organizovanjem liga takmičenja u odbojci i košarci na opštinskom nivou za koje se prijavilo preko 30 osnovnih i srednjih škola grada Banjaluka.

Takođe, uveli smo takmičenje u sportskoj gimnastici na republičkom nivou za učenike i učenice osnovnih škola, te je ovo izvrstan način da vratimo sportsku gimnastiku u škole, kao bazičan sport.

Podsjećamo, da je ove školske godine Ministarstvo porodice, omladine i sporta u saradnji sa Odbojkaškim savezom Republike Srpske realizovalo akciju „Odbojkaške lopte i mreže u sve škole Republike Srpske“, koja podrazumijeva da su sve osnovne i srednje škole u RS dobile pomenutu opremu u cilju poboljšanja kvaliteta kako nastave za fizičko vaspitanje tako i za kvalitetnije održavanje MOI RS.

Sljedeće školske godine planirano je da nastavimo sa sličnim aktivnostima, odnosno, da svim školama obezbjedimo fudbalske lopte. Za ovu akciju „Igrajmo fudbal“ Ministarstvo porodice, omladine i sporta će obezbjediti 7 000 kvalitetnih fudbalskih lopti.

Male olimpijske igre RS su prilika da se afirmišu i mladi sportski talenti koji će jednog dana zaigrati u velikim klubovima i braniti boje reprezentacije, a posebno se ponosimo činjenicom da se na Malim olimpijskim igrama RS ruše rekordi i da su pojedini učenici imena koja krase kadetske i juniorske reprezentacije RS i BiH.

Republička finala ove godine su se održala u različitim regijama RS tako da je osam opština dobilo priliku da se aktivno uključe u organizaciju školskih takmičenja:

Sportska gimnastika (Banjaluka)
Atletika – Banjalučka regija (Banjaluka)
Odbojka -Semberijska regija (Bijeljina i Zvornik)
Košarka – Hercegovačka regija (Trebinje i Bileća)
Rukomet – Prijedorska regija (Prijedor i Kozarska Dubica)
Mali fudbal – Sarajevsko/romanijska regija (Pale)

Poručujem Vam, vjerujte u sebe, neka ta vjera bude Vaša najjača snaga, da si tamo gdje ti je suđeno biti. Neograničene mogućnosti se rađaju sa čovjekom, koristi darove koji su ti dani. Budi čvrst u vjeri da je to što radiš najbolje i da si ti u tome najbolji.

Sport će Vam promijeniti pogled na život i stvarnost, on će Vas oplemeniti i ojačati, budite uporni, pomozite drugima, tako ćete pomoći sebi. Možda će baš Vama sport odrediti karijeru i prijatelje, ko zna ?

Neka Vas želja, pa i inat vode ka velikim rezultatima. Ko je od današnjih pobjednika na Olimpijskim igrama znao da će biti najbolji, samo su maštali i bili uporni i to je odredilo njihovu karijeru.

Napomena:Obraćanje ministra preuzeto iz Blica

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.