Who's Online

Guest Users: 10

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, July 14 2024 @ 07:10 am UTC

FUDBAL: Husnija Fazlić ponovo u Borcu

  • Contributed by:
  • Views:
    1,874
Husnija Fazlić, legendarni napadač banjolučkog kluba iz sedamdesetih godina prošlog vijeka, te kasnije trener generacije koja je 1988. godine osvojila Kup maršala Tita, vraća se u Borac! Posljednjih deset godina šef skauting tima njemačkog giganta Verdera iz Bremena postigao je dogovor s predsjednikom kluba iz Platonove ulice, Miloradom Janjetovićem, da se već od ovog ljeta uključi u projekat stvaranja evropskog Borca. - Ne treba uopšte trošiti riječi šta u mom životu znači Borac. Sve ovo što sam postigao u fudbalu najviše mogu zahvaliti crveno-plavom dresu i, naravno, sopstvenom radu. Današnje rukovodstvo kluba čvrstim koracima vodi Borac u sam vrh BiH fudbala, a ja tvrdim da je Borcu stalno mjesto na samom vrhu! Zajedno s predsjednikom i direktorom, Damirom ©picom, predočiću plan i projekat kako bi ovaj klub trebalo da funkcioniše na zadovoljstvo svih nas, ali i armije Borčevih navijača - poručio je Husnija Fazlić, koji se već danas, zbog poslovnih obaveza, morao vratiti u Bremen. Prvi čovjek banjolučkog premijerligaša, Milorad Janjetović, nije krio zadovoljstvo što se još jedna legenda Borca vratila tamo gdje joj je mjesto. - To i jeste naš cilj. Važno je da je Hune obećao pomoć, a to da li će biti direktor, trener ili šef skautinga, najmanje je bitno. Njemu je mjesto u Banjoj Luci, a već za godinu dana Fazlić će ponovo u Evropu, ali ovaj put ne s Verderom, nego s Borcem. Politika kluba kristalno je jasna. Sa našim ljudima stvaramo veliku priču, koja tek treba da ugleda svjetla pozornice - poručio je Janjetović.

Damir ©pica, danas direktor Borca, a nekada kapiten pod trenerskom palicom Husnije Fazlića, kaže da je ovo samo nastavak projekta koji je zacrtan prošlog ljeta.

- Prvo smo stvorili kostur tima koji većinom sačinjavaju igrači koji su ponikli u Borcu, a sada stvaramo ambijent oko kluba. Jedna od najvažnijih karika u lancu uspjeha biće i povratak Husnije Fazlića. čovjek koji ima veliki ugled širom Evrope mora, može i hoće to usmjeriti ka svojoj najvećoj ljubavi, Borcu. Znajući Hunu, on nije čovjek koji kada se lati nekoga posla ostavlja ga na pola. ©to znači da ćemo vrlo brzo, poslije dvije decenije, u Banjoj Luci začuti šampionska zvona - poručio je ©pica.

Obećao je Husnija Fazlić iskoristiti sav svoj uticaj da uskoro u Banjoj Luci gostuje i jedan od najvećih klubova Njemačke, ali i Evrope, Verder.

- Teško je u ovom trenutku reći tačno kada, ali želja postoji. Vidjećemo, ukoliko se gradnja stadiona realizuje, možda Verder dovedmo na otvaranje. Međutim, moja želja je da to bude mnogo prije, jer Banja Luka je zaslužila da gleda velike ekipe, previše je čekala na to - tvrdi Fazlić.

Napomena:Tekst preuzet iz Fokusa

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.