Who's Online

Guest Users: 3

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Sunday, July 14 2024 @ 06:51 am UTC

KO©ARKA: Titula i dalje san

  • Contributed by:
  • Views:
    719
Košarkašice Mladog Krajišnika ni ove godine nisu uspjele da stignu do titule, pošto su u odlučujućem meču, s glavnim konkurentom, ®eljezničarom, poražene sa 40 poena razlike, 97:57. "Malene" su iz prvog meča branile tri poena prednosti, ali su u Sarajevu potpuno deklasirane.

Trener "malenih", Zoran Mikeš, rekao je da je početak utakmice odredio njen tok i to onim pravcem koji nisu smjeli da dozvole.

- Primili smo 30 poena samo u prvoj četvrtini. U odbrani nedovoljno energični, nismo se na vrijeme vraćali u odbranu, te smo primili mnogo lakih poena iz kontranapada i igre jedan na jedan. I na poluvremenu, kada smo mislili da imamo snage da se vratimo u utakmicu, ništa se nije promijenilo. Probali smo mnogo stvari, između ostalog i da igramo sa četiri vanjska igrača, ali bili smo potpuno drugačija ekipa od one koju poznajem s treninga - kaže Mikeš.

On je dodao da je, bez obzira na sve, ponosan na svoju ekipu.

- S obzirom na niz nemilih događaja kroz sezonu, od povreda do nezavidne finansijske situacije, ponosan sam. Dodatni hendikep za ekipu bila je i povreda Aide Pilav dva dana pred utakmicu, ona je vrlo bitna za nas, igračica koja jedina igra neku unutrašnju igru, tako da smo praktično bili osiromašeni. Kada sve saberem, ne mislim da je ®eljezničar toliko bolji od nas. U ovom momentu ne želim da krivim nikog posebno, mislim da su sve igračice htjele najbolje, ali uz sve probleme, pogotovo finansijske prirode, igračice su htjele ovu titulu, tako da nas mnogo boli ovaj poraz - ističe Mikeš i dodaje da se nada da će se njegova ekipa izdići.

- ®ivot ne staje, i pored ovakvog poraza, idemo dalje. U odnosu na prošlu godinu imamo isti rezultat, izuzev pobjede više nad ®eljezničarom. Ova ekipa ima kvalitet i da su neke stvari profesionalno posložene mimo parketa, mislim da bi i ishod bio drugačiji. Pokušavamo se ponašati kao profesionalci, ali to je veoma teško u amaterskim uslovima, to je jedan vrlo otežavajući faktor. Kada je u pitanju sport u Republici Srpskoj uopšte, mislim da smo možda i najprofesionalnija ekipa, ali to je veoma teško biti u ovakvim uslovima i to se i te kako odrazilo - dodao je Mikeš i naglasio da bi drugačiji sistem završnice bio bolji.

- Da se igrao plej-of, bilo bi bolje, jer smo doživjeli situaciju da je jedini poraz u ovoj ligi bio koban po nas. ©to se kvaliteta ekipa tiče, i dalje mislim da je trebalo da mi ponesemo titulu, ali splet nepovoljnih okolnosti, povreda ključnog igrača pod košem, naporno putovanje i nedostatak motiva kada su u pitanju finansije, prekinuli su nam san - zaključio je Zoran Mikeš.

®eljezničar - Mladi Krajišnik 97:57

(29:18, 22:15, 19:9, 27:15)

Dvorana: "Mojmilo", gledalaca: 100, sudije: Aco Okuka (Kiseljak), Ivan Miličević (čitluk).

®eljezničar: Stojanovska, Maksimović 6, Mujović, Fišer 36, čađo 9, Varda 6, Vrančić 7, Bugalin 21, Omerbašić, Malagić, Kamera 12, Hamšić. Trener: Mensura Andelija.

Mladi Krajišnik: Deura 6, Mikić 4, Milovanović 7, Gaković, Veselovski 12, Begenišić, ®akula 9, Pilav 4, O. Stupar 2, B. Stupar, Radoš, Joković 13. Trener: Zoran Mikeš.

Napomena:Tekst preuzet iz Fokusa

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.