Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, July 12 2024 @ 11:19 am UTC

RAFTING: Blještavilo u Kanjonu Tijesno

  • Contributed by:
  • Views:
    716
Предстојеће Свјетско првенство у рафтингу, које ће се од 17. до 24. маја одржати у Бањој Луци и Фочи, биће специфично по томе што ће се први пут на неком првенству возити ноћна трка слалома. Управо због тога организатори су протеклих неколико дана радили на изградњи и постављању расвјете на стази у кањону Тијесно. Поводом паљења свјетла, кањон су посјетили министар за породицу, омладину и спорт у Влади Републике Српске Проко Драгосављевић и градоначелник Бање Луке Драгољуб Давидовић, који нису крили своје одушевљење када је у питању стаза.

- Морам да признам да сам пријатно изненађен. Ово дјелује нестварно, Врбас дјелује прелијепо у вечерњим часовима под рефлекторима. С нестрпљењем очекујем 17. мај и мислим да ће у том периоду кањон Врбаса, Бања Лука и Република Српска бити центар свијета. Увјерен сам да ће оваква слика о Републици Српској и Бањој Луци привући заинтересоване туристе и не вјерујем да ће ико више проћи близу Бање Луке да не сврати да ово види. То је велика шанса Српске и Бање Луке и увјерен сам да ћемо то знати искористити те из овог града послати једну прелијепу слику добрих домаћина - рекао је Драгосављевић.

Градоначелник Бање Луке је истакао да ће првенство бити снажан импулс развоју туризма и спорта у цијелој Републици Српској.

- Знао сам отприлике како ће то изгледати, али нисам претпоставио да ће бити овако добро. На овом пројекту радио је велики број људи, било је напорно и тешко и доста опасно, те се наилазило на свакакве проблеме, међутим кад се овакав један посао заврши, онда никоме није жао што се уложио велики труд. Ово је нешто што ће бити атракција за све који долазе овдје и све учеснике Свјетског првенства. Сигуран сам да ће ово бити један снажан импулс за развој туризма и спорта у како у Бањој Луци тако и у Републици Српској - истакао је Давидовић и додао:

- То је једно богатство које смо створили и које треба користити. Није био циљ да првенство траје седам дана и да то онда све замре, напротив послије тога треба све да оживи.

Репрезентације које су у протеклих неколико дана стигле у Бању Луку и које ће наступати у дисциплини слалом, већ су почеле са тренинзима под свјетлошћу рефлектора, који трају до поноћи.

За освјетљење стазе у кањону Тијесно у дужини од 800 метра постављено је 68 расвјетних стубова, на које је причвршћено 80 рефлектора, чија је укупна снага 200 киловата.

Директор Свјетског првенства Aлександар Пастир сматра да је организација шампионата успјела и да ће сљедеће првенство бити најбоље организовано до сада.

- Мислим да нам се сан остварио. Ово је крај, ово је врх свјетског рафтинга и мислим да смо постали модел за друге државе, када је у питању организација првенства те да ће Бања Лука наредних дана бити центар свијета - рекао је Пастир.

Napomena:Tekst preuzet iz Glasa Srpske

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.