Who's Online

Guest Users: 10

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Saturday, December 02 2023 @ 11:58 pm UTC

FUDBAL: 12. maja predstavnici UEFA u Banjaluci

  • Contributed by:
  • Views:
    615
Iako je do kraja sezone u Premijer ligi ostalo još tri kola, fudbaleri Borca polako, ali sigurno koračaju u fudbalsku Evropu, prvi put nakon 1992. godine i trijumfa u Mitropa kupu u Fođi. Kao nagovještaj dobrih vijesti jeste i dopis koji je stigao iz Kancelarije FSBiH, da će u utorak, 12. maja, u inspekciju Gradskog stadiona u Banjoj Luci doći i Fernarda Mese, predstavnik Evropske fudbalske federacije (UEFA).

- Blizu smo ostvarenja sna i ništa ne prepuštamo slučaju. Cilj posjete gospodina Mesea jeste provjera uslova Gradskog stadiona za odigravanje međunarodnih utakmica na Gradskom stadionu i šta još sve treba da popravimo, odnosno otklonimo da bi dobili zeleno svjetlo UEFA. U pratnji Fernarda Mesea nalaziće se i zvaničnici FSBiH, Nihad Hodžić, v.d. direktora za licenciranje, te Lejla Kosovac, sekretar Administracije za licenciranje - kaže Damir ©pica, direktor premijerligaša iz Platonove ulice, koji će zajedno sa sekretarom kluba, Borislavom Lolićem, te Milenkom Malinovićem, iz Administrativne službe Grada Banja Luka za društvene djelatnosti, dočekati 12. maja predstavnika UEFA u inspekciji Gradskog stadiona.

Predsjednik Skupštine SFP "Borac", Milorad Janjetović, kategorički tvrdi da za Borac, ali i Banju Luku, ne postoji druga alternativa osim Gradskog stadiona.

- Mi za ovu sezonu nismo ni postavili cilj Evropu, već stabilizaciju kluba i napad na vrh u sljedećem takmičarskom ciklusu. Međutim, spletom raznih okolnosti našli smo se u prilici da u posljednjih 270 minuta odlučujemo sami o svojoj sudbini. Nećemo igrati pod pritiskom, ali zašto ne ugrabiti priliku koja nam se pruža. Od gospode iz UEFA dobićemo jasne signale šta je to što Borac mora ispuniti da bi ovog ljeta igrao evopske utakmice kod kuće. Svi ljudi koji vode brigu o klubu ovo rade da bi pružili što više zadovoljstva našim navijačima i sugrađanima i baš zbog toga međunarodne utakmice će se igrati na Gradskom stadionu. Opcije poput Zenice, Sarajeva i Orašja neozbiljne su za naš klub i mi se nećemo igrati ugledom Borca, ali ni Administrativne službe Grada i Republike Srpske, jer sada su sve oči uprte u nas i to povjerenje treba opravadati - poručio je Milorad Janjetović.

Fudbaleri Borca u bici za Evropu prvo iskušenje očekuju u subotu kada gostuju već otpisanom Posušju.

- Bez obzira na plasman našeg domaćina nećemo olako shvatiti ovaj duel. Kvalitet je na našoj strani i sve ćemo uraditi da se vratimo s tri boda koji bi nas ostavili u trci za fudbalskom Evropom - poručio je kormilar Banjolučana, Vlado Jagodić, koji u ovom meču neće moći računati na požutjele Marka Maksimovića i Nemanju Bilbiju, te povrijeđenog Bojana Petrića, ali se vraćaju Saša Kajkut i Nikola Kolarov.

Napomena: Tekst preuzet iz Fokusa

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.