Who's Online

Guest Users: 11

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, June 21 2024 @ 02:38 am UTC

MALE OLIMPIJSKE IGRE: Uvrštavanje gimnastike pun pogodak

  • Contributed by:
  • Views:
    937
Uvrštavanje gimnastike u takmičenja u okviru Malih olimpijskih igara Republike Srpske pun je pogodak i trebalo bi da da bude početak popularizacije gimnastike i stvaranja klubova sportske gimnastike širom Republike Srpske, opšti je utisak svih učesnika završnice u Banjaluci. Takmičenju u sportskoj dvorani Obilićevo, u ulozi sudija, prisustvovali su čelnici Gimnastičkog saveza Republike Srpske, kao i legenda ovdašnje gimnastike Mirko Petričević. Upućene su samo riječi hvale za inicijativu i uvrštavanje gimnastike u Male olimpijske igre.

Ja se nadam da će ovi krajevi ponovo biti u vrhu gimnastike u regionu, a na djeci i trenerima je da nastave sa vrijednim radom. Samo strpljivim i marljivim radom može se ovaj sport vratiti tamo gdje mu je i mjesto.“ izjavio je Mirko Petričević nekadašnji reprezentaivac Jugoslavije u gimnastici i prvi najbolji sportista u Glasovom izboru.

Nastupi dječaka i djevojčica učinili su me presrećnom. Bilo mi je zadovoljstvo što sam ovaj dan provela sa mladim osnovcima koji su pokazali da gimnastika ima budućnost na ovim prostorima.“ izjavila je predsjednik Gimnastičkog saveza RS, Snežana Bijelić.Odličan organizator bilo je Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport u kojem kažu da bi ovo trebalo da bude zamajac razvoju bazičnog sporta – gimnastike.

Nakon što smo prikupili sve potrebne informacije, pristupili smo aktivnostima oko uvrštavanja gimnastike u ovogodišnje Male olimpijske igre RS. Finale u SD Obilićevo bila je kruna naših težnji da ovaj bazični sport vratimo tamo gdje mu je i mjesto – među djecu i omladinu. Odaziv djece pokazao je da smo uspjeli u namjerama. Ove godine održali smo samo takmičenja u parteru i preskoku, ali nakon ovog probnog takmičenja planiramo da već sljedeće godine održimo i takmičenja u drugim disciplinama gimnastike. Zahvaljujem se profesorima, nastavnicima, sportskim radnima i svima onima koji su prepoznali naše namjere i pomogli organizaciju ovog takmičenja.“ izjavila je Gorica Bilak, viši stručni saradnik za školski sport.

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.