Who's Online

Guest Users: 14

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Thursday, June 20 2024 @ 12:10 am UTC

FUDBAL: Na pobjedu u Laktaše

  • Contributed by:
  • Views:
    657
Dominaciju na Gradskom stadionu banjalučki premijerligaš potvrdio je i u sudaru s Modriča Maksimom (2:0), još uvijek aktuelnim šampionom BiH. Međutim, daljnjeg napretka na tabeli neće biti bez bodova u gostima. Svjesni su toga u Borcu pa najavljuju sva tri boda u sutrašnjem duelu sa Laktašima od 16 časova i 30 minuta. Sigurna igra izabranika Vlade Jagodića protiv Modriča Maksime ulila je novu nadu pred finiš Prvenstva da igrači u crveno-plavim dresovima do kraja sezone mogu napraviti iskorak u gornji dio tabele, a ukoliko se poklope dobre igre Borca, ali i rezultati s drugih terena, ni evropska scena nije daleko.

- Idemo korak po korak. I prije nastavka sezone rekao sam da je Borcu mjesto u gornjem dijelu tabele, odnosno među prvih šest ekipa. Nismo daleko od tog cilja, ali siguran sam da ova ekipa može i više. Već sutra u Laktašima imamo ispit zrelosti, odnosno maturski za ovu sezonu. Igrači su svjesni toga i samo je na njima da konačno i na gostujućem terenu prikažu igru kao i kod kuće. Ovaj put imaćemo veliku podršku naših navijača, koji su i do sada bili naš 12. igrač. Treba to iskoristiti i uz kvalitet koji imamo vratiti se iz Lakataša s tri boda - kaže Jagodić, koji je pet godina sa uspjehom sjedio na klupi sutrašnjeg rivala.

- Nema tu puno filozofije. Znamo se u dušu. Važno je da na terenu sve bude čisto i nema razloga da se plašimo za ishod susreta. Još pamtim jesen i poraz na Gradskom stadionu, koji me peče, jer smo izgubili i na terenu, ali i van njega. Nadam se da će ovaj put zeleni teren biti jedino mjerilo, pa nek pobijedi bolji - poručio je šef Stručnog štaba Borca, Vlado Jagodić.

Sa njim se složio i sve bolji Saša Kajkut, koji u posljednjih nekoliko utakmica redovno trese protivničke mreže, a ne bi imao ništa protiv da tako bude i ovaj put.

- Idemo na pobjedu, uostalom, kao i na svakoj utakmici. Ova ekipa Borca ne zna igrati drugačije. Svjesni smo da ovaj meč ima posebnu težinu, ali ne želimo propustiti ovu priliku, da konačno uhvatimo priključak s gornjim dijelom tabele. Do kraja, uz povoljan raspored, možemo pomrsiti konce svim rivalima. Došao je red da i nas malo sreća pogleda. Siguran sam da smo bolji od Laktaša, a teren će to i potvrditi - optimistički je poručio Saša Kajkut.

Banjalučani u Laktaše putuju u namjeri da prekinu seriju od tri uzastopna neuspjeha na gostovanjima (Sarajevo, Travnik, Velež). ©ef Stručnog štaba, Vlado Jagodić, u ovom meču moći će računati na sve igrače izuzev Nikole Kolarova, koji je zbog crvenog kartona u Vrapčićima zaradio tri utakmice neigranja.

- Pobjedom bismo se i definitvno priključili ekipama u gornjem dijelu tabele. Znamo da neće biti lako, ali imamo pravo da se nadamo uspjehu. Igraćemo kao i na svim gostovanjima, napadački, sa željom da postignemo gol više od protivnika. Sudari Lakataša i Borca u posljednje vrijeme privlače veliki broj ljubitelja fudbala, pa nema razloga da tako ne bude i danas, iako je radni dan. Veliki je dobitak za ovaj region to što imamo dva kluba u eliti i tu tradiciju treba da nastavimo njegovati - istakao je Vlado Jagodić, trener Borca.

U duhu dobrih odnosa Lakataša i Borca, koji su početkom godine i zvanično pretvoreni u poslovno-tehničku saradnju dva premijerligaša, domaćin derbija, Laktaši, odlučili su da ulaz za najvatrenije navijače Borca, "lešinare" bude besplatan.

- I ovim činom Lakataši su pokazali da prema Borcu imaju prijateljske ambicije. Dolaskom Mirka đukića za lidera kluba, uvjerili smo se da je to zaista tako, što pokazuje i ovaj čin. Treba nastaviti istim putem, a naravno da ćemo gostoprimstvo našeg domaćina uzvratiti sljedeće godine na Gradskom stadionu - poručio je Milorad Janjetović, predsjednik Skupštine SFP Borac.

Napomena:Informacije preuezet iz Fokusa

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.