Who's Online

Guest Users: 2

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, June 21 2024 @ 01:25 am UTC

FUDBAL: Loša igra Borca i napadi Mostaraca na Borčevce

  • Contributed by:
  • Views:
    743
Poraz i loša igra banjolučkog premijerligaša u Vrapčićima u sudaru s Veležom (0:2) ostali su potpuno u sjeni sramnih dešavanja u samom finišu utakmice, kada su navijači "rođenih", ali i pojedini članovi uprave, vršili pravi teror na službene predstavnike Borca i pojedine igrače. Najdeblji kraj izvukao je direktor, Damir ©pica, čiji je jedini grijeh bio što je pokušao da zaštiti Nikolu Kolarova od mase koja se otrgla kontroli.

- Mislili smo da imamo prijatelje u Mostaru, ali smo se grdno prevarili. Borac za 90 minuta igre nije napravio nijedan grublji prekršaj, a spasavali smo glavu kako smo znali i umjeli. Da smo kojim slučajem izvukli bod ili pobijedili, ne bi se vratili živi iz Mostara. O fizičkom napadu neću ni da govorim, ali psovke i uvrede koje su iznešene na naš račun za svaku su osudu. Velež je, kao i svaki drugi klub, iz Banje Luke otišao bez ijedne pogrdne riječi, ugošćen kao najveći sportski prijatelj i tako će i dalje biti bez obzira na ovaj incident. Ovo neće i ne smije poremetiti dobre odnose dva kluba, ali se u Veležu moraju ograditi od pojedinaca koji svojim vandalskim ponašanjem kaljaju obraz velikog kluba - istakao je Damir ©pica.

Da tragedija bude veća pokretač incidenta u Vrapčićima bio je zvanični predstavnik Veleža Samir čamalović, poznatiji pod nadimkom Pika, koji u Mostaru važi za lokalnog šerifa, a uz to je i član Izvršnog odbora FSBiH.

- Velež je po ko zna koji put pokazao da nema uslova za odigravanje prvenstvenih utakmica. Tribina koja je nadograđena iznad svlačionica, a gdje se puštaju navijači, tempirana je bomba za službena lica i gostujuće ekipe. Nema zaštitinu ogradu, a kada se tome još doda da agencija za obezbjeđenje ne radi svoj posao kakao treba, onda je to za svaku osudu - kaže Novak Damjanović, predsjednik Komisije za bezbjednost u FSBiH, koji je i sam prisustvovao utakmici u Mostaru.

- Moramo javno prozvati Komisiju za licenciranje stadiona na osnovu kojih razloga su dali dozvolu Veležu za odigravanje utakmica. S pozicije koju obavljam pozivam sve komisije u FSBiH da svojim autoritetom stanu u kraj mahinacijama i natjeraju Mostarce da naprave uslove, jer se radi o klubu velikog imena i tradicije. Napadnuta su službena lica Borca, direktor, bezbjednjak, kao i pojedini igrači od navijača koji su prešli tu zamišljenu ogradu, vršeći pravi teror nad gostima. Nadam se da incident neće uticati na odnose prijateljskih klubova, koji bi trebalo da se izdignu iznad samovolje pojedinaca - dodao je Novak Damjanović. Puzigaća popljuvan

Kako je igrati u Vrapčićima najbolje oslikavaju riječi defanzivaca Borca Bojana Puzigaće.

- Kada sam želio vratiti loptu u igru prišao mi je jedan čovjek obučen u Veležovu uniformu i bez ikakvog razloga pljunuo me u lice. Ostao sam zatečen, jer sam tražio loptu da što brže izvedem aut. Kasnije sam saznao da se radi o ekonomu domaće ekipe - s nevjericom priča Puzigaća.

Iako je u igri proveo samo dva minuta, ®arku Bakiću, inače Banjolučaninu i nekadašnjem igraču BSK-a, bilo je dovoljno da napravi incident na terenu. Bez ikakvog razloga u 81. minutu udario je glavom Nikolu Kolarova, a do tada odlični sudija Vladimir Dominković napravio je jedinu grešku kada je pokazao crveni karton obojici igrača. Vrhunac cinizma Bakić je pokazao na kraju meča, kada se obratio Kolarovu:

- Izvini, brate, ja sam kriv za sve, nisam imao namjeru.

Kolarov se gorko nasmijao i dalje neshvatajući zašto je njemu pokazan put u svlačionicu, iz čega se kasnije izrodio veliki incident.

Napomena:Tekst preuzet iz Fokusa

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.