Who's Online

Guest Users: 10

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Thursday, June 20 2024 @ 12:26 am UTC

KO©ARKA: Pobjeda nad Sloboda Ditom

  • Contributed by:
  • Views:
    657
Košarkaši Borac Nektara zaista su nepredvidiva ekipa ove sezone. Banjalučani su trijumfovali protiv tuzlanske Sloboda Dite 80-72 u 7.kolu Lige 8 Bosne i Hercegovine. Banjalučani su ovim trijumfom ostali u igri za osvajanje četvrtog mjesta koje vodi u plej of. Borac Nektar je tokom treće četvrtine vodio i sa 20 poena razlike, ali je na kraju slavio sa 8 poena.

Izuzetno bitna pobjeda koja daje novi podsticaj Pivarima da nastave u ovom ritmu. Borac Nektar ima skor 3-4, koliko i Sloboda Dita. Ovo je bila prva pobjeda Borca nad Slobodom u ovoj sezoni. Prethodno su Tuzlaci dva puta slavili u Ligi 13 BiH.

Koliko je Borac Nektar sklon oscilacijama dovoljno govore i rezultati u Ligi 8. Pobijedili su, između ostalog, Bosnu i Slobodu, a izgubili su u prošlom kolu od fenjeraša Hercegovca. Jedan od razloga ovakvih igara i rezultata je i činjenica da je ekipa Borac Nektara za Ligu 8 sastavljena gotovo pred početak Lige.

Ostaje šteta što meč u Boriku nije pratilo više gledalaca. Jedan od razloga, osim cijene karte (5 KM), je i činjenica da se u istom terminu na Gradskom stadiona igrao meč fudbalskih ekipa Borca i Slobode.

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.