Who's Online

Guest Users: 13

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Thursday, June 20 2024 @ 12:14 am UTC

KUGLANJE: Titula Metalmaksu

  • Contributed by:
  • Views:
    615
Kuglaši Metalmaks Elnosa odbranili su i zvanično šampionsku krunu, pošto su u posljednjem, 22. kolu deklasirali Posušje (8:0). Koliko su Banjolučani bili dominantni u pohodu na treću uzastopnu krunu govori i podatak da su u 22 meča zabilježili isto toliko pobjeda. Međutim, za šampione nema previše odmora, jer ih već ovog vikenda očekuje završnica Kupa BiH, koja se igra u Gradišci. Jedan polufinalni par čine Metalmaks Elnos i sarajevski ®eljezničar, a drugi Laktaši Kosig DO i Međugorje Brotnjo. Predsjednik Metalmaks Elnosa, Slavko Kovačević, ističe kako rezultati ekipe nisu slučajni, jer se planski radi već nekoliko posljednjih godina.

- čestitao bih kuglašima na izvanrednim partijama koje su pružali tokom cijele sezone. Veliki sam optimista i vjerujem da ćemo u nedjelju proslaviti duplu krunu, koja i jeste bila krajnji cilj. Ne potcjenjujemo rivale, ali Kup sasvim sigurno ponovo dolazi, ili ako više volite, ostaje u Banjoj Luci - rekao je Kovačević.

On je dodao kako će predstojeća pauza biti iskorišćena za jačanje igračkog kadra i pripreme za Svjetski kup koji će se u oktobru održati u Mađarskoj.

- Većih promjena igračkog kadra neće biti, međutim, za iskorak na međunarodnoj sceni potrebni su nam kvalitetni igrači. Imam u glavi potencijalna pojačanja, ali je još uvijek rano govoriti o njima. Istakao bih i kvalitetan vlasititi podmladak koji uz adekvatan rad može mnogo toga uraditi u narednoj sezoni - dodao je predsjednik Metalmkas Elnosa, Slavko Kovačević.

Jedan od najboljih i ujedno najiskusnijih kuglaša Metalmaksa, Boris Novaković, kaže kako vrhunski rezultati u klubu nisu nikoga iznenadili.

- Naši uspjesi govore o kvalitetu igrača, ali i ekipe, jer kuglanje je timski sport. Iz meča u meč igrali smo maksimalno ozbiljno poštujući svakog rivala bez obzira na trenutno stanje na tabeli. Uostalom da govorim istinu pokazuju i rezultati u posljednjih nekoliko kola, kada smo već osigurali šampionsku krunu i pored toga sve rivale smo savladali ubjedljivo. Slijedi Kup, pa odmor, a onda priprema za ono najvažnije, Mađarsku i Svjetski kup. ®elimo ostaviti traga i na međunarodnoj sceni. Prve dvije godine sticali smo neophodno iskustvo, a sada je konačno došao red da se uhvatimo u koštac s najboljima - optimistički je poručio Boris Novaković.

Napomena:Tekst preuzet iz Fokusa

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.