Who's Online

Guest Users: 1

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Friday, April 19 2024 @ 03:22 pm UTC

KO©ARKA: Borislav Džaković novi trener Borac Nektara

  • Contributed by:
  • Views:
    2,849
Košarkaški klub Borac Nektar dobio je novog trenera. Riječ je o iskusnom stručnjaku Borislavu Džakoviću. Ovo će biti drugi put da je Džaković na klupi Borca pošto je Banjalučane predvodio prije 20 godine, 1989. godine.

Borislav Džaković rodjen je 24.10. 1947. godine u Mostaru, a dugi niz godina živi u Beogradu.

U svojoj dugogodišnjoj i trofejnoj trenerskoj karijeri trenirao je velike klubove kao što su KK Crvena Zvezda i KK Partizan, s kojim je osvajao duple krune. Bio je i trener KK ©ibenka i KK Sloboda.

O svom dolasku u „Borac Nektar“ Džaković kaže:

Ovo mi je veliki sportski izazov, ali jedan od razloga mog prihvatanja ponude je i to što poznajem ljude iz kluba, koji su me dodatno motivisali da privatim poziv. Očekujem da svojim iskustvom unapredim igru, te dam doprinos njenoj nadgradnji, koju su dodadašnji treneri ovde započeli. Pre svega treba da dam procenu koji su to igrači koji zaslužuju da budućnosti budu okosnica „Borca“.

Dočekao me Borac koji je osvojio KUP RS i koji se nalazi na 4-oj poziciji u Ligi , čime je praktično obezbedio ulazak uz Ligu 8, ali i „Borac“ sa dosta kratkom klupom. Prvenstveno, moram da snimim ekipu, da vidim šta je prioritetno, skeniram mladje igrače s klupe, a onda treba da vidimo treba li dovesti pojačanje i na kojoj poziciji. Ali, cilj je da to bude pravo pojačanje, potrebno i svrsishodno.

O ambicijama se može govoriti, ali ja ne pretendujem na eventualno osvajanje šampionske titule, kao imperativa. Mislim da su za to, pre nas, pretedenti KK Bosna i KK Igokea, ali isto tako smatram da sa ozbiljnijim kadrom možemo ozbiljno da se suprotstavimo, jer će u Ligi 8 motivacija igrača biti na najvišem nivou i svi igrači će dati svoj maksimim.

Priliku da debituje Borislav Džaković imaće već u četvrtak kada Pivari gostuju u Trebinju kod SL IAT Leotara.

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.