Who's Online

Guest Users: 13

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Thursday, June 20 2024 @ 12:18 am UTC

KO©ARKA: Z. Jovanović presudio "svojima"

  • Contributed by:
  • Views:
    640
Košarkaši Borac Nektara poraženi su od Sloboda Dite 88-77 u derbiju 9.kola Lige 13 Bosne i Hercegovine. Utakmica je protekla u znaku bivšeg Borčevca, a sada nosioca igre Tuzlaka, Zlatka Jovanovića. Jovanović je sa 33 poena, od čega 6 trojki vodio svoj tim do zaslužene pobjede. Kada je na kraju izašao iz igre doživio je ovacije od oko hiljadu gledalaca u dvorani Borik. Zaslužio ih je Jovanović ne samo zbog sjajnog izdanja, već i zbog poštenog odnosa prema Borac Nektaru, dok je nastupao u Banjaluci.

Uz njega u tuzlanskom sastavu najbolji je bio, vjerujem da pogađate, Ranko Velimirović, takođe bivši igrač Borac Nektara. On je ubacio 17 poena, od čega 5 fantastičnih trojki. U šali, nakon utakmice, brojnim kolegama iz Banjaluke koji su se htjeli pozdraviti sa njim Velimirović je rekao: „Nismo valjali Borcu, ali zato valjamo Slobodi“, aludirajući na sjajan učinak ovog dvojca.

O Borac Nektaru se nema šta mnogo reći. Kako su igrali dobro su i prošli. Djelovali su kao grupa amatera, prvi put sastavljenih da igraju zajedno. Veliki broj početničkih grešaka, nedostatak kreacije u napadu obilježili su igru Pivara u ovom susretu.

Ključna je bila prva četvrtina koju su Tuzlaci dobili sa 14 poena razlike, a kako je Borac Nektar igrao dovoljno govori podatak da su u prvom poluvremenu domaćini primili čak 57 poena. Tokom utakmice košarkaši Sloboda Dite vodili su i sa 18 poena razlike, a li su Pivari mogli da uvedu susret u zanimljiviju završnicu. Međutim, u odsutnim trenucima, kada bi se približili na 9 ili 7 poena razlike napravili bi takve greške u primopredaji lopte da im se publika smijala na tribinama.

Na kraju zaslužen trijumf Sloboda Dite koja je prekinula seriju poraza. S druge strane, ovaj sastav Borac Nektara teško da može poniviti ovako katastrofalnu igru, ali isto tako teško da može i mnogo bolje. Zato se nadamo da će što prije biti dovedena neka pojačanja, jer s ovim timo plej of bi mogao biti nedostižan.

BORAC NEKTAR – SLOBODA DITA 77-88
18-32, 24-24, 15-15, 20,17

BORAC NEKTAR: Vučić, Janjušević 12, Puljko 21, Peterkin 4, Mladenović 4, Milekić, đurasović 11, Ričardson 7, Pavlović, Milinović 5, Garma 11, Josipović 2

SLOBODA DITA: Jakubović 2, Jovanović 33, Halilović 4, Velimirović 17, Hrnčić 8, Halilbegović 1, Albijanić 6, Peršić, Lerić 15, Marković 2, Alibašić, Golijanin

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.