Who's Online

Guest Users: 1

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Wednesday, June 19 2024 @ 10:37 pm UTC

FUDBAL: Trica za kraj

  • Contributed by:
  • Views:
    698
Fudaleri Borca pobjedom su završili jesenji dio šampionata Bosne i Hercegovine. Borac je u 15.kolu Premijer lige pobijedio čelik. Bilo je 3-0. Po teškom terenu, prekrivenom snijegom i veoma hladnom vremenu bolje su se snašli Banjalučani koji su ostvarili uvjerljivu pobjedu.

Borac je odlično otvorio utakmicu golom Saše Kajkuta u 6. minuti. Nakon 15-ak minuta incijative Borčevaca, probudili su se i Zeničani koji su u tri navrata ozbiljno priprijetili Marčetiću, ali bez prevelike koristi.

I, onda kada je oko 700 promrzlih gledalaca pomislilo da će se sa rezultatom 1-0 otići na odmor uslijedila je još jedna akcija Borca u kojoj se najbolje snašao Saša Kajkut i postigao svoj drugi gol na susretu.

Drugo poluvrijeme, prema običaju, počelo je sjajnom koreografijom Vulturesa. Najvatreniji navijači raširili su po Istočnoj tribini veliki broj crveno – plavih barjaka za sjajan utisak. Definitivno se potvrdilo da su Vulturesi najbolji dio Borca u ovoj sezoni.

U nastavku Borac nije želio da rizikuje dok su Zeničani tek pred kraj susreta imali 2-3 poluprilike. Zasluženu pobjedu potvrdio je Bojan Puzigaća golom u sudijskoj nadoknadi.

Borac je poluseoznu završio sa 20 bodova, odnosno, 6 pobjeda, 2 remija i 7 poraza. Gol razlika Banjalučana je 18-16. Borac se nalazi na 9. mjestu što je više nego skroman učinak za Banjalučane koji priželjkuju crveno – plave u vrhu tabele.

Sada predstoji dugačka zimska pauza. Prilika da se konačno u klubu opredjele kakav hoće Borac. Hoće li to biti ekipa „seoskog“ karaktera ili tim sa jasnim ambicijama i klupskom strategijom ?

Izvjesno je da u drugom diejlu sezone Borac ne može mnogo da napreduje na tabeli, tačnije da je maksimum 5-6 mjesto. S obzirom da su ispali u kupu BiH fudbaleri Borca teško mogu i do Evrope jer u Kup UEFA idu drugoplasirana i trećeplasirana ekipa Premijer lige BiH.

Takođe, je izvjesno da ovaj igrački kadar osim obezbjeđivanja opstanka ne može više. Sada je potrebno napraviti zaokret. Stvarati ekipu za narednu sezonu, ekipu koja će se već iduće sezone boriti u samom vrhu tabele BiH. Za to su potrebne jasne namjere, malo veći budžet, ulaganje u pojačanja koja će sigurno igrati naredne sezone, a ne kao dolazak Vukelje koji ima ugovor do januara 2009. godine.

Donosimo Vam neke fotografije sa ove utakmice:

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.