Who's Online

Guest Users: 10

Events

There are no upcoming events

Topics

User Functions


Welcome to Banjalukasport.com Thursday, June 20 2024 @ 12:20 am UTC

KO©ARKA: Pivari spremni za nadigravanje

  • Contributed by:
  • Views:
    673
Košarkaši Borac Nektara nakon sedam godina ponovo su na evropskoj sceni. Večeras u Njemačkoj igraju prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija Evročelendž kupa protiv Oldenburga. Banjalučani su bez igre stigli do drugog kola kvalifikacija pošto je ukrajinski savez suspendovao Politheniku. S druge strane Oldenburg je bez većih problema eliminisao rumunsku ekipu Mobitelko Kluž.

U redovima Pivara vjeruju da mogu da odigrjau kvalitetnu utakmicu i naprave dovru uvertiru pred revanš u Boriku.

Radi se o jakoj ekipi, u kojoj ima najmanje Nijemaca, tu su tri igraca iz USA,po dva iz BiH i Srbije. Cak je i trener sa ovih prostora. To je ekipa, koja dobro igra u nejamckoj ligi i u samom je vrhu, te jedan od kandidata za osvajanje prvenstva. Opasnost od njih prijeti sa svih strana, igraju brzio i svih pet igraca moze da ugrozi kos, tako da je tesko reci odakle su najopasniji. No, mi idemo tamo da steknemo nova iskustva i podignemo rejting Borca u evropskim takmicenjima.” izjavio je trener Borac Nektara Miloš Pejić.

Jedno lepo iskustvo za ekipu, da vidimo gdje smo u odsnosu na evrospke ekipe, ove godine nam Evropa nije prioritet, ali cemo dati sve od sebe da odigramo jednu dobru utakmicu. Igraci zele da se pokazu i steknu nbovo iskustvo, a to ce biti jedna lepa provera nase trenutne snage.” izjavio je sportski director Borac Nektara, Saša Vuleta.

Utakmica Oldenburg – Borac Nektar na programu je večeras od 20 časova. Podsjećamo da je Borac do sada u Evropi igrao: 2001 godine u Saporta Kupu, te 1999. i 2000. godine Kupu Radivoja Koraća.

Revanš je na programu 11.oktobra u SD Borik.

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.